Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ – ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Μιχάλης Χαραλαμπίδης
(Πρώτα αποσπάσματα από τις ομιλίες του στην Θεσσαλονίκη)

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ – ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Πρώτο: Οι νεκροί του Δίστομου, των Καλαβρύτων, της Κανδάνου, του Χορτιάτη, του Μεσόβουνου και των Πύργων, του Καμένου, της Κοκκινιάς και της Καισαριανής, των μαρτυρικών οικισμών δεν έχουν ανάγκη την υπεράσπιση υπερπατριωτών μπαταξήδων και ούτε γίνοντε αντικείμενο, εμπόρευμα, χρηματική ανταπόδοση, ανταλλαγή.

Άλλο οι νεκροί που είναι ζωντανοί και άλλο οι χρεοβόρες ανομίες της «Πολιτικής» Ελλαδοφαγικής κλεπτοκρατίας.

Δεύτερο: Έχουν όνομα και Επίθετο, είναι γνωστοί αυτοί που ενώ επί είκοσι περίπου χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 1996 συκοφαντούσαν την έννοια του Έθνους, της Πατρίδας, του Ελληνισμού. Παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες ως υπερπατριώτες. Ενώ πριν απαγόρευαν ή λοιδορούσαν την λέξη Πατρίδα, Ελλάδα αυτές τις ημέρες φλυαρούν, δημαγωγούν υπερπατριωτικά. Γεμίσαμε πληθωριστικούς υπερπατριώτες.

Το φαινόμενο είναι θλιβερό γιατί συμβαίνει στην Ελλάδα και όχι στην Αφρική ή σε ένα νησί του Ινδικού, είναι όμως ταυτόχρονα κωμικό.

Μου θυμίζει αυτά που έλεγε ένας μεγάλος Μακεδόνας, ένας μεγάλος Έλληνας, ο Ίων Δραγούμης για αυτού του τύπου το παρακμιακό πολιτικό προσωπικό. Το κυρίως υπεύθυνο της χρεοκοπίας και του διασυρμού της χώρας.



Έγραφε λοιπόν. «Και όταν έλεγε πως έχει σχέδιο Εξωτερικής Πολιτικής, έλεγε ψέματα, γιατί ούτε συλλογίστηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα περισσότερο από πέντε λεπτά κάθε χρόνο, ούτε ήξερε τίποτε για τους Εθνικούς Πόθους ή τις Εθνικές Ανάγκές.

Η καθημερινή μικροπολιτική δεν τον άφηνε να σκεφτή. Ούτε καν την γεωγραφία των Ελληνικών πόλεων εγνώριζε, ούτε γύρεψε ποτέ να μάθη. Μονάχα όταν τύχαινε μεγάλη σφίξη και παραφούσκωνε το Εθνικό ρέμα από κάποια Εθνική αποτυχία, ή έκανε βιαστικά κανένα σπασμωδικό κίνημα ή προφασίζονταν την αχρηματία του Κράτους και τις σοφές συμβουλές των μεγάλων της γης να πείσει τον κοσμάκη να κάτση στ’ αυγά του και τίποτα να μην απαιτήσει».

Έτσι και τώρα που έσφιξαν τα πράγματα γεμίσαμε πλούσιος ιδιωτικά, μπαταξήδες δημόσια υπερπατριώτες.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη