Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Πράξη Θρασύτητας – Ανηθικότητας και Ξεδιαντροπιάς η απόφαση για την χρηματοδότηση τους.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
Πράξη Θρασύτητας – Ανηθικότητας και Ξεδιαντροπιάς η απόφαση για την χρηματοδότηση τους.

Όσο και καλή πρόθεση και να έχει κανείς, δεν διακρίνει ακόμη και στις λεγόμενες αντιπολιτεύσεις, λόγους και πολύ περισσότερο πράξεις, μικρές ή μεγάλες που σηματοδοτούν, προδιαγράφουν έναν αναγεννητικό κύκλο.
Παρατηρεί πράξεις αυτοσυντήρησης αποτυχημένων γραφειοκρατιών των κομμάτων μη κομμάτων παρά πράξεις μετάνοιας, αυτοκριτικής και περισσότερο απελευθέρωσης. Όπως η υψηλού επιπέδου θρασύτητας, ανηθικότητας και ξεδιαντροπιάς ομόφωνη συμπολιτευόμενη απόφαση για την χρηματοδότηση τους.
Η μόνη που δεν έσφιξε την ζώνη της αυτήν την περίοδο είναι η πλέον ανίκανη και διεφθαρμένη πολιτική τάξη της Ευρώπης. Κάστα παρά πολιτική τάξη. Μόνο με τους αντίστοιχους Βαλκάνιους μπορεί να συγκριθεί.
Στο πολιτικό τοπίο της χώρας δεν θα υπήρχαν αυτές οι αποτυχημένες πράσινες, μπλε και κόκκινες νομενκλατούρες αν δεν υπήρχε μια προσχεδιασμένη συντήρηση τους δια μέσου της τηλεκρατίας και της δημόσιας χρηματοδότησης τους. Δεν θα υπήρχε βεβαίως και η εξορία μου από την υπαρκτή μεταπολιτευτική δημοκρατία, που δεν ήταν δημοκρατία. Μια, αληθινά αναγεννητική σήμερα, πολιτική δύναμη θα έβαζε το ζήτημα του κόστους της πολιτικής στην χώρα. Όχι η δημοκρατία δεν κοστίζει. Κοστίζει η αντιδημοκρατία.
Η χώρα δεν θα βγει από αυτόν τον λαβύρινθο, τον χρεωβόρο λαβύρινθο αν δεν αναπτυχθεί στους ανθρώπους, εδικά στις νέες γενιές μια νέα δημόσια επεξεργασμένη πολιτική παιδεία. Αν δεν αναδειχθούν δια της Παιδείας, της Πολιτικής Παιδείας, σε ΠΟΛΙΤΕΣ.
Μόνο Λαοί Ενηλικιωμένοι πολιτικά μπορούν να διεκδικήσουν μια άλλη θέση στην Παγκόσμια γεωγραφία, οικονομία και πολιτική.
Το ελπιδοφόρο στοιχείο της περιόδου που διανύουμε είναι η τάση ανάκτησης μιας ιδιότητας που πρώτοι οι Έλληνες πρότειναν, προσέφεραν στην ανθρωπότητα, αυτήν του Πολίτη.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη
 





ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΚΑΣΟΡ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)


Έχει ενδιαφέρον η σύγκριση της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΚΑΣΟΡ τόσο επιστημονικά όσο και άμεσα πολιτικά. Η πρώτη ομάδα αναφέρεται στον Ναζισμό, στον Χίτλερ. Το δεύτερο μόρφωμα στον Κεμαλισμό, τον Κεμάλ, τον δάσκαλο του Χίτλερ. Δύο ιδεολογίες του θανάτου όπως τις ονομάζω. Μία από τις εκφυλιστικές εκδηλώσεις αυτού του μορφώματος είναι η Κεμαλολαγνία. Μιλώ στο βιβλίο μου «από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ» για αυτόν τον εκφυλισμό.
Οι Κεμαλικές Φασιστικές γιάφκες όμως στην χώρα είναι πολλές, είτε παρουσιάζονται ως δεξιές, είτε ως αριστερές. Όταν είσαι φιλοκεμαλικός είσαι φασίστας, δεν είσαι αριστερός, ούτε φιλελεύθερος.
Η άλλη σύγκριση γίνεται στο πεδίο της δημοκρατικότητας. Τι σχέση έχει με την δημοκρατία η Χρυσή Αυγή, αλλά και τι σχέση έχει με την δημοκρατία το ΚΚΚΑΣΟΡ. Καμία. Ούτε εμπνέονται από τα δημοκρατικά ιδεώδη, ούτε διακρίνονται από δημοκρατικές πρακτικές. Η Χρυσή Αυγή με τους παραδοσιακούς τρόπους, το ΚΚΚΑΣΟΡ με σύγχρονους. Στο ίδιο βιβλίο μιλώ για αυτόν τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Την Τερατογονία.
Παρ’ όλο που η παρουσίαση τέσσερα χρόνια πριν σε τηλεοπτικό μέσο, στο Mega, ενός ατόμου που έφερε το ίδιο με το δικό μου όνομα και επίθετο, σαν να ήμουν Εγώ ο ίδιος, ήταν σύνθεση παλιών Γκεμπελικών και σύγχρονων πρακτικών. Αυτή η φασιστική ενέργεια ήταν έργο Επίσημων και παρατηλεοπτικών – παραδημοσιογραφικών – παρακρατικοί ονομάζονταν την δεκαετία του 50’ – μηχανισμών του ΚΚΚΑΣΟΡ. Δεν τους καθιστούσε ασφαλείς η εξορία μου. Χρειάζονταν την δαιμονοποίηση, αλλοίωση της ταυτότητας του εξόριστου, την ηθική, μορφωτική, ιδεολογική, πολιτική δολοφονία του. Φοβόνταν την απελευθέρωση, την επιστροφή του.
Η Ελλάδα όμως πρέπει να έχει την ματιά της προς το μέλλον. Όχι προς αυτά τα άθαφτα φαντάσματα του παρελθόντος.
Έχει ανάγκη αληθινά νέων δημοκρατικών δυνάμεων που θα οικοδομήσουν μια νέα Ελληνική Δημοκρατία. Ούτε Ναζιστές, ούτε Κεμαλικούς, ούτε Ολιγαρχικούς.
Οι Δημοκράτες επιστρέφουν είπα πριν από καιρό.






Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη