Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ - ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ





ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στην Φιλιππιάδα για την Παραγωγική Αναγέννηση)


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ - ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ:
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



Αυτήν την συζήτηση δεν μπορούν να την οργανώσουν ούτε τα συμπολιτευόμενα ούτε τα αντιπολιτευόμενα κόμματα μη κόμματα. Λόγω του αναλφαβητισμού τους.
Σας ανέλυσα ορισμένες δομικές προϋποθέσεις – στο «Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη» αναλύω όλο το πρότυπο – ώστε να ολοκληρωθεί και να εξελιχθεί αυτό που ονομάζω Διατροφικό Διαμέρισμα της Φιλιππιάδας. Σας είπα περισσότερο ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα από ότι θα σας έλεγε το Χάρβαρντ. Το αληθινό Χάρβαρντ όχι το ψεύτικο. Το μαϊμού Χάρβαρντ που σέρβιραν στην Ελληνική αγορά όπως κάνουν στις μπανανίες και τα Βαλκανικά ναρκοκρατίδια.
Όσον αφορά τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, το Ευρωκοινοβούλιο που με ρωτάτε: Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν διακρίσεις στην Καλαθοσφαιρική, την μπασκετική, την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Όχι όμως στην πολιτική. Εκεί υπήρξε φτωχή, αδύναμη παρουσία, κενό Ελληνικής Πολιτικής Αντιπροσώπευσης. Ας το εκφράσω διαφορετικά. Ούτε η ύπαιθρος, ούτε οι πόλεις, ούτε οι οδικοί, ούτε οι σιδηροδρομικοί άξονες, ούτε τα συμπαθητικά γουρουνάκια της Φιλιππιάδας, ούτε τα θαυμάσια  Ελληνικά τυριά είχαν αντιπροσώπευση, υπερασπιστές στην Ε.Ε., στο Ευρωκοινοβούλιο. Έτσι κινδυνεύσαμε να χάσουμε την Φέτα.

Όταν όπως έχω τονίσει πολλές φορές μπορούσαμε να πρωταγωνιστούμε τόσο στα ζητήματα της Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής, του Νέου Ανατολικού Ζητήματος, των Ανθρωπιστικών Αξιών. Είχαμε, στέλναμε Επαρχιώτικες ομάδες, κατηγορίας γειτονιάς, μαχαλά όταν χρειάζονταν ομάδα Ευρωπαϊκού Πρωταθλητισμού. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που τα συμφέροντα και οι συγκρούσεις, φανερές και κρυφές, είναι μεγάλες.




Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη