Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

ΠΕΡΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ






















Στο βιβλίο μου «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος» μιλώ για πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες αναλύοντας εκείνη την περίοδο.
Το βιβλίο αυτό δεν το ολοκλήρωσα παρ’ όλο που και ανολοκλήρωτο ακόμη είναι το μόνο σοβαρό επιστημονικά που έχει να παρουσιάσει η Πολιτική Επιστήμη στην χώρα για τον εκφυλισμό των πολιτικών κομμάτων. Όχι μόνο του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Ήθελα να εκδοθεί, να κατατεθεί γραπτώς η γνώμη μου για τα συμβαίνοντα τότε πριν τις εκλογές του 2009 που άνοιγαν τον δρόμο της χώρας προς το βάραθρο.
Σ’ αυτά τα ζητήματα επανήλθα με πολλούς τρόπους. Σημείωσα πριν λίγες μέρες μια αναφορά του κ. Τσίπρα περί πραξικοπήματος κατά την συζήτηση στην Βουλή.
Ο Συριζα είναι γνωστό ότι όχι μόνο είναι ανεκτικός αλλά και συστηματικά προστατευτικός προς τον υιό. Θέλει ταυτόχρονα να φορέσει το κουστούμι του Ανδρέα. Ένα επίπεδο κωμικότητας.
Χρήση της λέξης πραξικόπημα έκανε και ο κ. Βαρουφάκης.
Προς το παρόν ήθελα να σημειώσω τα εξής. Το ένα είναι ότι δύο πραξικοπηματικά κτυπήματα έγιναν στην χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Το ένα έγινε το 1967 και το άλλο το 2009 από πρωταγωνιστές που είχαν το ίδιο όνομα και διαφορετικό επίθετο.
Το άλλο είναι ότι η ιστορία δεν παραχαράσεται, ούτε συσκοτίζεται, ούτε χειραγωγείται. Όποιος το κάνει έχει κακό τέλος.





Παρασκευή 24 Απριλίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη