Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2016 ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΟΑΚΙΜ ΓΚΑΟΥΚ ΧΑΙΡΕ




ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2016 ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ

ΓΙΟΑΚΙΜ ΓΚΑΟΥΚ ΧΑΙΡΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΦΙΛΗ – ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

 


















Υπάρχει ένα στοιχείο διαφοροποίησης του Ποντιακού ολοκαυτώματος σε σχέση με το Εβραϊκό και το Αρμένικο. Ότι το Ποντιακό παρ’ όλο που υπονομεύεται από το 1996 εκ των έσω από τις κρατικές, τις κυβερνητικές, τις κομματικές δομές, πράσινες – μπλε – ροζ – κόκκινες, πετυχαίνει μεγάλης αξίας αναγνωρίσεις και παρουσίες σε Διεθνείς Θεσμούς με πρώτες αυτές στον Ο.Η.Ε. στην Γενεύη. Τις αποσιωπούν για πολλούς λόγους πολιτικούς, μικρότητας, πλεγμάτων κλπ.. Και μόνον όμως αυτό αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια πολύ δίκαιη υπόθεση. Εκφράζει την τεράστια ιστορική, πολιτική και ηθική δυναμική της που περιθωριοποιεί τις υπονομεύσεις και γελοιοποιεί τους αυτουργούς των.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι θα είχα πετύχει επιπλέον, αν δεν είχα να αντιμετωπίσω το εσωτερικό ανήθικο, βρώμικο μέτωπο. Αγώνας σε δύο μέτωπα το ονόμασα.

Πριν ένα χρόνο είχαμε ένα νεοεθνικόφρων παρακρατικό κτύπημα από τον Φίλη, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα. Τότε σιώπησαν πολλοί. Τώρα μπροστά στην χυδαιότητα σιωπούν οι του Συριζα. Δομικό άντρο του μεταπολιτευτικού κεμαλοφασισμού. Μιλούν οι μπλε οι οποίοι σιωπούσαν πριν όταν εξελίσσονταν οι δικές τους προσβολές. Εκεί η Κεμαλολαγνία έχει βάθος. Οι νεοεθνικόφρονες του Γιωργάκη – Σημίτη ήταν οι πλέον φανατικοί και θρασείς. Τους γελοιοποίησε η ιστορία.
Το Ποντιακό όμως είναι πλέον απελευθερωμένο από τον μη Αθηναϊκό μαχαλά. Τις διαπλοκές, τις εξαρτήσεις, την ηλιθιότητα, την φαιδρότητα. Το τούρκο – βαλκανο - μπαρόκ όπως το ονομάζω. Κινείται σε άλλα επίπεδα και πεδία.
Τελευταία είχαμε την μεγάλης ιστορικής, πολιτικής και ηθικής σημασίας αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας από τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Γιόακιμ Γκάουκ. Η Γερμανία είναι πληθυντική.
Για το Ποντιακό, το Μικρασιατικό στην Γερμανία σήμερα γράφω στη νέα έκδοση του βιβλίου μου.
Την 19η Μαΐου του 2016 στις ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ στην Ελλάδα και την άλλη Ευρώπη θα προβάλουν το εξής μήνυμα.
ΓΙΟΑΚΙΜ ΓΚΑΟΥΚ ΧΑΙΡΕ.
Στα Ελληνικά το ΧΑΙΡΕ. Το καταλαβαίνουν πολλοί, ειδικά στην Γερμανία.
Για τον ΣυριζαΦίλη – το μαύρο μέτωπο – θα γράφουν το αντίθετο. Θα προηγηθούν πολλά άλλα.



Μιχάλης Χαραλαμπίδης



Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη