Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ - Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΙΩΝΑ 1997 – 2017



Το θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι πώς θα σχεδιάσουμε την ελληνική ύπαιθρο στον νέο αιώνα.
Δεν είναι οι επαναλαμβανόμενες κάθε Φεβρουάριο εκφυλιστικές και καταστροφικές για τη χώρα και τους ίδιους τους αγρότες «κινητοποιήσεις» χωρίς σχέδιο
Την 8η Φεβρουαρίου του 1997 μιλώντας στην Καρδίτσα προειδοποίησα για τον κίνδυνο του εκφυλιστικού δρόμου που έφθασε πλέον στο τέρμα του.
Απόσπασμα αυτής της ομιλίας χρησιμοποίησα ως πρόλογο στο βιβλίο ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ Αγροτική Αναγέννηση – Νέα Αγροτικότητα, 5η Έκδοση, Εκδ. Στράβων. Πολλοί διαβάζοντάς τον θα  πουν προφητεία. Όχι είναι πολιτική. Δεν θέλει μπλόκα. Θέλει έξυπνες, σοβαρές, έντιμες συζητήσεις και μεγάλες πολιτικές αποφάσεις.
Οργανώστε αρχικά δύο συζητήσεις. Μία στον εκθεσιακό χώρο της Θεσσαλονίκης και μία στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας. Εν συνεχεία στην Κερκίνη και τον Μεσενικόλα. Θα είμαι εκεί με μεγάλη χαρά. Μπορώ να σας προσκαλέσω στο Περδικάρι του Αχελώου.
Ήρθε ο καιρός μετά τον εκφυλιστικό κύκλο να επιστρέψει η φιλία προς την αληθινή πολιτική και την επιστήμη.
Αυτός είναι ο δρόμος για να είμαστε Αγρόφιλοι.
Ήταν και είναι ζήτημα Λόγου, Πνεύματος όχι των Λάστιχων των τρακτέρ. Είναι το πνεύμα που μπορεί να νικήσει την ημιμάθεια, την αμάθεια των κατά καιρούς παρκαρισμένων στα υπουργεία δεξιοκεντροαριστερών.
Όλη αυτήν την βαλκανικού τύπου αγραμματοσύνη της μεταπολίτευσης.