Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΡΚΕΤΑ


Όταν θεωρείς το γνωστό φέουδο μάλλον τσιφλίκι ή αμαρτολίκι του ΠΑΣΟΚ-ΚΚΚΑΣΟΡ εκσυγχρονιστικό, σημαίνει ότι αγνοείς τί σημαίνει στις πολιτικο-κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες εκσυγχρονισμός. Ή έχεις ρόλο έμμισθου  καθεστωτικού προπαγανδιστή.
Όταν μάλιστα θεωρείσαι και καθηγητής πανεπιστημίου τότε προκύπτει ζήτημα αξιολόγησής σου. Κατά πόσο δηλαδή είσαι ικανός να διδάξεις στους φοιτητές.
Αυτή η συνομοταξία των καθηγητών μη καθηγητών – είναι αρκετοί – έκανε και κάνει πολύ κακό. Ένα είδος αδήλωτου κομπογιαννιτισμού ή μαγείας.
Για το τι σημαίνει εκσυγχρονισμός στην Ελλάδα κυρίως  στο ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ Αγροτική Αναγέννηση-Νέα Αγροτικότητα, 5η έκδοση, αλλά και στα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ-Ο Εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος, ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου και βεβαίως στο ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ-Ο Τουρισμός ως Πολιτιστική Οικονομία. Εμβαθύνει στο ελληνικό πρότυπο.  
Για τους ενόχους του Κορακοχωρίου είναι γνωστή η φράση που δανείσθηκα από τον Διόδωρο Σικελιώτη «ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΖΕΙΣ…» στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΑΡΚΕΤΑ.
                                                                   Μιχάλης Χαραλαμπίδης
                                                                   Αιξωνή, Σεπτέμβριος 2019