Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΜΠΙΔΗΣ

(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ



Το μέτωπο είναι στην Άγκυρα όχι στο Καστελόριζο. Λίγο στρατηγικό πολιτικό μυαλό θέλει. Καθώς και επαρκείς, σοβαρούς πανεπιστημιακούς. Πρέπει να πω ότι δεν τους είδα. Παρατηρείται ένας στραβισμός όπως λένε οι οφθαλμίατροι. Προσωπικά εκτός της Επιστημονικής ανάδειξης μέχρι και Εξώφυλλο το έκανα για να γίνει κατανοητό. Εξακολουθούν να επιμένουν στον στραβισμό και τις εξαρτήσεις τους. Η περίοδος χάριτος νομίζω λήγει στην προσεχή Ευρωπαϊκή Σύνοδο.

Στις Η.Π.Α. οι πενήντα τέσσερεις (54) Γερουσιαστές και οι 170 της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν μπει σε αυτόν τον ορίζοντα. Έχουμε βήματα απελευθέρωσης. Εδώ η Κυβέρνηση ψέλλισε λίγο κάποια στιγμή την φράση μου «Το Τουρκικό Πρόβλημα» και μετά την απέσυρε. Για τις αντιπολιτεύσεις ας μην μιλήσουμε.

Για το Καστελόριζο μίλησα στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Απριλίου του 1994. Μία στιγμή όπου κανείς είναι υπερήφανος για την αληθινή πολιτική. Αλλά με ποιόν να συνεννοηθείς εκεί μέσα. Αλλά και έξω, τις αντιπολιτεύσεις εννοώ.

Για την Κρήτη, την Ρόδο, το Καστελόριζο, την Κύπρο επέμενα σε ομιλία – πρόταση μου στην Ρόδο το 2012. Περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα - Το Τουρκικό Πρόβλημα – Η Ανθρωπιστική Ελλάδα». Επανήλθα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Από την χώρα απουσίαζε και απουσιάζει η πολιτική με το Π κεφαλαίο.

Ευτυχώς που οι Θεοί και οι Άγιοι της Μικράς Ασίας και της Ελλάδας είναι μαζί μας.