Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όταν η Ιστορία καταδικάζει οι Ένοχοι, οι Καταδικασθέντες «Τρέχουν…»

 

ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ

 

Πρώτον. Κατ’ αρχήν να υπερασπίσουμε την διανοητική μας αξιοπρέπεια και ακεραιότητα από τις χειραγωγήσεις πονηρών.

Να ονομάσουμε τα πράγματα.

Το θέμα μας είναι:

Πολιτικά Κόμματα – Κυβερνήσεις – Κράτος – Μεταπολιτευτικές Πολιτικές Θεωρίες – Τουρκικός Ρατσισμός και το Δικαίωμα των Ελλήνων στην υπεράσπιση των Ιερών Τόπων τους, της Μνήμης τους, της Αξιοπρέπειας τους, της Μνήμης των Νεκρών τους. Στα «Ελληνική Πολιτική Παιδεία, Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Το Τουρκικό Πρόβλημα …».

Οι Νεκροί μας αντιμετώπισαν πολλές επιθέσεις Βανδάλων, Ύαινων. Αγώνα σε Δύο Μέτωπα το ονόμασα. Νικήσαμε. Νίκησαν οι Νεκροί μας.

Η Ελλάδα έπρεπε να είναι Παγκόσμιο Κέντρο Σπουδών για αυτά τα ζητήματα. Από την μεριά μου το έκανα. Οι καταδικασθέντες το απαγόρευαν και κατασκεύαζαν Ύαινες, Γκρίζους Λύκους  και άλλα.

Δεύτερον. Για τους Ένοχους έχω εκφρασθεί με τα Λόγια του Διόδωρου Σικελιώτη και δεν αξίζει να επανέλθει κανείς. Στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη». Γιατί δεν τα διδάσκουν στο Πάντειο ή στο Μακεδονία.

Αν τα ήξερε το αληθινό Χάρβαρντ θα τα δίδασκε.

Τρίτον. Όταν το Δικαστήριο της Ιστορίας εκδίδει τις αποφάσεις του. Όταν η ιστορία αποκαλύπτει και γελοιοποιεί τους ενόχους τότε οι καταδικασθέντες «τρέχουν να σωθούν…» κατά την λαϊκή έκφραση. Έτσι έχουμε πονηρές και φλύαρες υστερογραφίες ενόχων και ανοήτων. Το τελευταίο είναι γνωστό στους παροικούντες αλλά το αποκαλύπτει και η Επιστημονική Έρευνα.

Έχουμε και την διαχρονική γνώμη του Ίωνα Δραγούμη και την πλέον σύγχρονη του Νίκου Σβορώνου. Στο «Νέο Ανατολικό Ζήτημα…»

Τέταρτον. Για την ιστορία. Αν η σύνοδος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την Μαδρίτη (1997)μεταδίδονταν από την τηλεόραση, η Κυβέρνηση Σημίτη δεν θα μπορούσε να σταθεί, θα παραιτούνταν και η χώρα δεν θα έπαιρνε τους καταστροφικούς δρόμους που πήρε. (Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ – Ο Εκφυλισμός Ενός Ιστορικού Εγχειρήματος/ Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα…).

Σήμερα είμαστε σε άλλη Εποχή. Το Παλιό, το Ευτελές, το Επαρχιώτικα Πελατειακό πέθανε μέσα στα ερείπια που προξένησε.

Η χώρα και οι υγιείς δυνάμεις της αρχίζει να αποκτά συνείδηση αυτής της εξέλιξης, της αλλαγής και των δυναμικών της.

Το Νέο βρίσκεται στις ιδέες που Δικαιώθηκαν από την Ιστορία.

Αυτό είναι το πεδίο της Αληθινής Πολιτικής.

Διαβάστε τα κλασικά κείμενα. Τα βιβλία των Κλασικών. Καλλιεργούν τον Ανθρώπινο Νου, το Ανθρώπινο Ήθος και ειδικά το Δημόσιο Ήθος.

 

 

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Απρίλιος 21