Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ*


ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ



Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε μια παρόμοια πράξη προσβολής των νεκρών, της μνήμης και της αξιοπρέπειας ενός λαού όπως αυτή του προσκυνήματος στον ιδρυτή ενός οικοδομήματος, μιας ιδεολογίας του θανάτου τον Κεμάλ. Η βαρβαρότητα και ο εκφυλισμός τους είναι ιδιαίτερα αποκρουστικός όταν επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Το κάνουν και ορισμένοι νέοι «πόντιοι» κλωστοί.

Αποκρουστικές και κωμικές εικόνες

Η στάση σας στις ευρωεκλογές μετρά το επίπεδο της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού, της αυτοεκτιμησή σας. Της επιστροφής σας στην ιστορία. Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησα στο ιστορικό συνέδριο του 1988 όταν πρότεινα την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης. Την επιστροφή ή την απόσυρσης σας από αυτήν. Την ύπαρξη σας μόνο ως κακοί χορευτές και αντικείμενα χλευασμού δια των ανέκδοτων.

ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

Τι να κάνετε αυτήν την ημέρα που είναι κοντά χρονικά στον κύκλο της Μνήμης τον μήνα Μάιο. Να πάτε λουλούδια στους τάφους των δικών σας. ΣΑ’ ΤΑΦΕΙΑ όπως γίνεται την Κυριακή του Θωμά σύμφωνα με την παράδοση μας και στα τοπικά μνημεία. Εγώ θα πάω στο μνημείο του Χαϊδαρίου από όπου ξεκίνησα αυτόν τον αγώνα. Δεκαπέντε χρόνια μετά την αναγνώριση και την απόφαση (εγώ έγραψα την απόφαση) για την δημιουργία του Εθνικού Μνημείου της γενοκτονίας των Ποντίων, οι Πόντιοι στερούνται ενός Εθνικού Μνημείου. Το έχουν όλοι οι λαοί που υπέστησαν πολιτικές γενοκτόνου βίας.

Οφείλω όμως να σας εξηγήσω το πώς λειτούργησαν οι μηχανισμοί που στοχεύουν στην δολοφονία της μνήμης μας, στην ταπείνωση μας. Πρόκειται για τους νέους και παλιούς μηχανισμούς της εξάρτησης, της αφωνίας και αναξιοπρέπειας της χώρας, του Έθνους μας, όλων των Ελλήνων.

Έβαλαν μπροστά τον Γ.Α. Παπανδρέου, το πρωτοπαλίκαρο, τον εθελοντή αυτής της πολιτικής, αυτού του σχεδίου. Δεν νομίζω ότι ο Παππούς, ούτε ο Πατέρας θα είναι υπερήφανοι για τις πράξεις του. Αυτός λοιπόν σε μια παρά φύσιν για το Κίνημα που δημιουργήσαμε πολιτική άνοιξε τον δρόμο της αναξιοπρέπειας, του απανθρωπισμού με το προσκύνημα. Ήταν περισσότερο ζηλωτής από τον Σημίτη σε αυτά.

Τι σχέση με τον ανθρωπισμό και την ανθρώπινη κοινωνία έχουν αυτές οι βάρβαρες, απάνθρωπες πράξεις; Ακόμη και τα ζώα σέβονται τους νεκρούς τους. Έπρεπε όμως να ολοκληρώσει κατόπιν σχεδίου αυτόν τον δρόμο. Και το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Χόρεψε στην Σμύρνη για να παραγγείλει μετά βιβλίο που θα έγραφε «Συνωστίζονταν στην Σμύρνη». Είναι ο εμπνευστής του βιβλίου της Ρεπούση.

Είχα μια εμπειρία με τον Ανδρέα Παπανδρέου για τα βιβλία. «Άλλο ο Κολοκοτρώνης και άλλο ο Δράμαλης» του είπα το 1988. Έτσι δεν προχώρησε στην συγγραφή φιλορατσιστικών βιβλίων για τα Ελληνόπουλα. Το έκανε ο υιός. Αυτός συνέχισε με θράσος τον δρόμο του ευτελισμού. Έβαλε σύμφωνα με τις έξωθεν υποδείξεις τις σταθερές, τον πήχη του ευτελισμού και της Εθνικής αναξιοπρέπειας στην Εσωτερική Πολιτική και ηθική σκηνή.

Ο Κ. Καραμανλής αρχικά δεν δέχθηκε να μπει σε αυτήν την τροχιά δεν ήταν Γαζή, Ταλιμπάν, εθελοντής της Κεμαλολαγνίας όπως ο άλλος. Κινήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί της εξάρτησης, της αφωνίας, της δολοφονίας της μνήμης μας.

«Μα το έκανε ο Γιώργος θα του είπαν. Πρέπει να το κάνεις και εσύ». «Θα μας βγει από τα δεξιά». Μετά από κάποιες αντιστάσεις το έκανε. Από τότε όλα του έρχονται στραβά όπως τον προειδοποίησα δημοσίως.

Σε αυτούς τους ανήθικους και ανίκανους μηχανισμούς, τους μηχανισμούς και τα πρόσωπα της Εθνικής παρακμής, οφείλεται να απαντήσετε ως Έλληνες , όχι μόνον ως Πόντιοι.

Στο Ποντιακό ζήτημα κρίνεται η αξιοπρέπεια και η πορεία της χώρας.

ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

Πάντοτε η Μνήμη νίκησε την Λήθη λέει η Εθνική μας παιδεία και παράδοση. Διαφορετικά δολοφονούμε τους Ανθρώπους, την Μουσική.

Σε αυτά τα ζητήματα τα άλλοθι είναι δηλωτικά του θανάτου των ζωντανών που είναι νεκροί.

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ο Βίλλυ Μπράντ στο γκέτο της Βαρσοβίας.


*Από την ομιλία του στην Επισκοπή Ημαθίας με θέμα: «ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΖΗΤΗΜΑ – Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ» Επισκοπή Ημαθίας 15 Μαΐου 2009