Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Από συν/ξη σε Ρ/Σ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


Θα έλεγε κανείς ότι η Ελλάδα δεκαετίες τώρα είναι εκτός Ευρωκοινοβουλίου. Οι παρουσίες των απεσταλμένων της εγχώριας νομενκλατούρας όχι μόνο δεν διακρίθηκαν αλλά πέρασαν απαρατήρητες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά φίλους Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές να μου εκφράζουν την απορία τους για το φοβικό, επαρχιώτικο κλείσιμο, την αφωνία και απραξία τους ειδικά στα μεγάλα ζητήματα.

Σε μια περίοδο μάλιστα όπως η σημερινή που η ιστορία επιτρέπει και απαιτεί έναν Ελληνικό Πρωταγωνιστισμό, μια Ευρωπαϊκή οπτική διατυπωμένη από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Όταν στερούνται μιας βαθιάς παιδείας και πολιτικών ικανοτήτων είναι επόμενο να διαβιώνουν απαρατήρητοι στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο. Τα εισοδήματα τους είναι μεγάλα, ο απολογισμός, η παραγωγικότητα τους πενιχρή.

Το όνομα τους δεν συνδέθηκε ούτε με αυτό που ονομάζω Νέο Ανατολικό Ζήτημα, πεδίο δράσης λαμπρό, ούτε τα πεπόνια του Έβρου, ούτε το γάλα Ελασσόνας, ούτε τα Μεσογειακά προϊόντα. Είναι μια επέκταση του ψευτοαθηναικού τιμαρίου στις Βρυξέλες ώστε να εξασφαλισθεί εισόδημα σε πολιτικούς υπαλλήλους κακής ποιότητας.

Παρακμιακά φαινόμενα τα οποία δεν μπορεί κανείς να νομιμοποιήσει συμμετέχοντας σε διαδικασίες εκφυλισμού της ψήφου. Αυτό κατανοούν, όσοι είναι πολίτες και όχι πλήθος και θα απέχουν από αυτό το παρακμιακό πεδίο στις επτά Ιουνίου.