Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Για το σύνθημα αυτοδύναμη Ελλάδα του ΚΚΚΑΣΟΡ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Για το σύνθημα αυτοδύναμη Ελλάδα του ΚΚΚΑΣΟΡ)


ΑΛΛΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ



Όταν είσαι ένοχος για το μεγαλύτερο χτύπημα που δέχθηκε ιστορικά η Ελληνική αυτοπεποίθηση, ένοχος για την υπερχρέωση των γενεών του παρόντος και του μέλλοντος και τολμάς να μιλάς για αυτοδυναμία σημαίνει ότι είσαι πολύ καλός διάδοχος του Γκέμπελς και των ολοκληρωτισμών που γνώρισε η ανθρωπότητα τον προηγούμενο αιώνα.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της επιστημονικής, αναλυτικής εκτίμησης μου ότι το ΚΚΚΑΣΟΡ, το κόμμα μη κόμμα, είναι ένα φαινόμενο ολοκληρωτισμού. Δυστυχώς δεν υπάρχει στην χώρα – απαγορεύεται θα έλεγα – μια ακαδημαϊκή αλλά και πολιτική δημόσια συζήτηση για αυτά τα ζητήματα. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του τύπου του ολοκληρωτισμού είναι η δολοφονία των λέξεων, η καταστροφή των λέξεων όπως γράφω στο βιβλίο μου «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ – ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος». Δολοφόνησαν πολλές λέξεις. Τώρα δολοφονούν την λέξη αυτοδύναμη. Αυτοδύναμη Ελλάδα. Άλλο υπερχρεωμένη και άλλο αυτοδύναμη.

Αυτοί οι άνθρωποι και όχι μόνον αυτοί, που παρουσιάζονται ως διευθύνουσα τάξη της χώρας δεν πρόσφεραν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε θετικό στην χώρα.

Αυτό λέει το παρελθόν και το παρόν τους.





Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη