Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ – ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ – ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ


Το Μνημονιακοί – Αντιμνημονιακοί δεν είναι αναλυτική ούτε πολιτική κατηγορία. Είναι πολλά άλλα. Είναι κυρίως μελετημένο σχέδιο χειραγώγησης και συντήρησης. Το Μνημονιακοί ήταν όλοι τους είναι μια απελευθερωτική αφετηρία για το νέο Ιστορικό Κύκλο.
Είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Είναι μια πρόταση πολιτικής Ενηλικίωσης. Αυτό είναι το «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη».
Το να μην κατανοείς την απελευθερωτική, την ουσιαστικά ανατρεπτική – ας χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη που κακοποιείται εδώ και καιρό – προσέγγιση του Μνημονιακοί ήταν όλοι τους, σημαίνει ότι παραμένεις και συνεχίζεις την ατμόσφαιρα της ηλιθιότητας που χαρακτήριζε την μεταπολίτευση ή συνειδητά αναπαράγεις την Πολιτική ως Απάτη. Για αυτό μιλώ στο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ».
Είναι τα βιβλία που εκπαιδεύουν πολιτικά τους λαούς. Το like δεν αρκεί. Τα τηλεοπτικά και «κομματικά» αλλαλλάζοντα Κύμβαλα είναι εκβαρβαρισμός.
Η ηλιθιότητα και η Απάτη παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά των συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων της Επίσημης «Πολιτικής» που συνωστίζονται στο πολύπαθο Κοινοβούλιο. Τα «κινήματα» δεν πάνε πίσω.
Αν υπήρχε στην χώρα ένα επαρκές μορφωτικά και πολιτικά Φοιτητικό και Σπουδαστικό Κίνημα ή Κίνημα Νέων Ανέργων, το πρώτο ανταγωνιστικό προς τις ολιγαρχικές ΔεξιοΑριστερές ή ΚεντροΑριστερές κάστες, σύνθημα του θα ήταν Βλάκες – Βλάκες. Αυτό ήταν το σύνθημα του Ιταλικού Φοιτητικού Κινήματος του 77’.
Δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπάρχουν εκφυλισμένα παραρτήματα των μεταπολιτευτικών κομματικών υπολειμμάτων. Άρχισα μια συζήτηση για αυτό με τους Φοιτητές και θα την συνεχίσω. Η Ιστορία, η χώρα, η πολιτική θέλει ένα νέο, αληθινό Φοιτητικό – Σπουδαστικό Κίνημα. Αυτή είναι η συζήτηση. Οι σκουριές, οι μεταπολιτευτικές σκουριές στις χωματερές. Αρκετές γενιές χάθηκαν. Να μην χαθούν και άλλες.




Δευτέρα 08 Απριλίου 2013
 



Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη