Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΣΤΟ ΠΑΠΙΚΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στην Δράμα)

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΣΤΟ ΠΑΠΙΚΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Μια πρόσφατη ιστορία ως σχέδιο του σήμερα



















Θα αναφερθώ σε μια σημαντική πολιτική στιγμή – πολιτική απόφαση από την οποία κρίνονταν η ανάπτυξη της περιοχής και η ευημερία των κατοίκων της.
Την περίοδο 1994 – 1995 ζήτησα την στήριξη του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου σε ένα σχέδιο ανάπτυξης του ορεινού άξονα Φαλακρό – Λίμνη – Ροδόπη Παπίκιον όρος. Με ενθουσίασε η ανταπόκριση του τότε Πρωθυπουργού. Ανέθεσε την εφαρμογή του στον Υπουργό Τουρισμού κ. Λιβανό. Ο κ. Λιβανός έδειξε ενθουσιασμό και πνεύμα υλοποίησης, πρακτικότητας. Μιλήσαμε για τα βήματα εφαρμογής.
Το σχέδιο αυτό σταμάτησε γιατί διακόπηκαν οι σχέσεις μου με τον κ. Λιβανό λόγω της αντίθεσης μου στην δημιουργία καζίνου κάτω από την Ακρόπολη. Οι πολίτες του Φαλήρου γνωρίζουν την συμβολή μου στην αποτροπή αυτής της ύβρεως.
Είχα από την μια την Ακρόπολη και από την άλλη την ανάπτυξη της Ροδόπης. Το σχέδιο Ροδόπη ακυρώθηκε.

Η αναφορά μου στο παρελθόν γίνεται για την ενίσχυση της εφικτότητας του σχεδίου σήμερα. Από την στιγμή που ήταν εφικτό τότε γιατί να μην είναι εφικτό σήμερα;
Θα προσκαλούσα τους Περιφερειακούς Θεσμούς, τις οικονομικές δυνάμεις της Περιφέρειας να επικεντρωθούν σε αυτόν τον αναπτυξιακό άξονα. Διαφορετικά η συζήτηση και οι εξαγγελίες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας θα κινούνται ανάμεσα στον συνδικαλισμό, την ελεημοσύνη των επιδομάτων και την γραφειοκρατική τοπική ρουτίνα όταν δεν καθίστανται πληκτικές στην κωμικότητα και αναξιοπιστία τους. Υπάρχει και μια άλλη διάσταση που αφορά την κεντρική Κυβέρνηση. Στο σχεδιασμό αυτό μπορούν να διοχετευθούν Ενωτικοί πόροι που συνήθως σπαταλούνται και καταναλώνονται από Ευρωκρατικοδίαιτες ομάδες, κάστες και συντεχνίες σε μικροέργα και μικροψευτομελέτες. Ένα αμαρτωλό χόμπι που συνεχίζεται.
Οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας που κινούνται εκτός από τις γερασμένες παλιές και νέες αριστεροδεξιές γιάφκες οι οποίες αυτοαποκαλούνται κόμματα, οφείλουν να στηρίξουν αυτήν την πρόταση. Μπορούν να το κάνουν με πολλούς τρόπους. Αρκετές δεκαετίες και ευκαιρίες χάθηκαν περιφρονώντας τον τόπο και τις νέες γενιές όπως τόνισα στην αρχή της ομιλίας μου.





Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη