Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

από την ομιλία του στην Κατερίνη στις 11 Μαρτίου 2017



Δεν θέλουμε επαναλαμβανόμενους, μονοδιάστατους, μονότονους ψάλτες των γεγονότων της γενοκτονίας 1914-1923 που καθιστούν τις εκδηλώσεις του Μαΐου εκδηλώσεις ρουτίνας. Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν συμμετέχω σε αυτές. Έξυπνους πολιτικούς δημιουργούς και πολιτικούς αθλητές θέλουμε. Στο « Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα. Αγώνας…» και στο « Το Μικρά Ασία…Πόντος η επιστροφή μίας πανάρχαιας ταυτότητας » γράφω γι’ αυτά τα φαινόμενα που προκαλούν σύγχυση, καθηλώνουν, κάνουν κακό.
    Γιατί ήρθα στην Κατερίνη; Τί σας ζητώ; Τί θέλω να κάνετε; Να πάτε στις 19 Μαΐου στην κεντρική εκδήλωση της πλατείας Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη με το εξής πανό: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΗΜΕΡΑ*

*το έκαναν στην Στουτγκάρδη η Δωδεκάπολις των συλλόγων των Ποντίων  της  Βάρης – Βυρτεμβέργης απ’ όπου οι φωτογραφίες




 ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ  ΜΑΪΟΣ 2017




YANNIS VASSILIS YAYLALI  - ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Γιατί η κυβέρνηση, το Ευρωκοινοβούλιο, δεν ζητά την απελευθέρωσή του; Γιατί το Euronews και η δημόσια τηλεόραση δεν προβάλουν την υπόθεσή του; Τί λέει ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης; Τόσο απλά και τόσο αυτονόητα.



Στην πορεία Ζωής Στουτγκάρδης συμμετείχε για πρώτη φορά η πολιτική οργάνωση DEVRIMCI KARADENIZ εξόριστων δημοκρατών της περιοχής του Πόντου.