Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ



- ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ
- ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Δεν μιλώ για τον υγιή κόσμο της δημοκρατικής παράταξης. Αυτούς που ένα μέρος τους όταν τους συναντώ ανά την Ελλάδα μου λένε μας πρόδωσαν ή ένα άλλο μέρος, το πιο αναπτυγμένο πολιτικά, μου ζητά συγνώμη. Μιλώ για την άλλη σφαίρα, το άλλο στρώμα.
    Η επιστήμη λέει ότι αυτή η υπαρκτή κεντροαριστερά, οι υπαρκτοί κεντροαριστεροί, όλοι αυτοί που κατείχαν και έλεγξαν τους θεσμούς και σήμερα συνωστίζονται σε μια παρακμιακή διαδικασία εκλογής, είναι μία καθεστωτική κατηγορία. Αυτή η κεντροαριστερή ταυτότητα και ουσία είναι καθεστωτική.
    Στην Ελλάδα σήμερα κεντροαριστερός σημαίνει και συμβολίζει ότι σήμαινε καθεστωτικός κομμουνιστής στις χώρες του υπαρκτού κομμουνισμού. Ότι συμβόλιζε το χουντικός μετά το τέλος του δικτατορικού καθεστώτος, μετά τη Κύπρο. Τώρα είναι το ΔΝΤ και η χρεοκοπία.
    Όταν κανείς μελετήσει, αναλύσει αυτήν την κωμική ευτελή διαδικασία της ψηφοφορίας και του καθεστωτικού εγχειρήματος, θα διαπιστώσει ότι έχει πολλά κοινά με την συμβουλευτική του Παπαδόπουλου ή κα την ΕΠΕΝ. Το μετά την πτώση του χουντικού καθεστώτος «παρουσιάσιμο», «νόμιμο» σχήμα.
    Οι πανεπιστημιακές σχολές, ελεύθεροι και επαρκείς πανεπιστημιακοί, θα μπορούσαν να ανοίξουν μία συζήτηση και να βάλουν σε κριτική αυτές τις εκφυλιστικές της πολιτικής συμπεριφορές, που αντιμετωπίζουν την περιφρόνηση των πολιτών. Ή ένας σύγχρονος Αριστοφάνης να παρουσιάσει ένα έργο, μία κωμωδία