Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - (από την ομιλία του στην Ξάνθη) - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΒΑΡΒΑΡΑ



Είναι φανερό ακόμη και στους μη ειδικούς ότι οι επίσημες πολιτικές οικονομικές και πανεπιστημιακές ομάδες δεν είναι πολύ οικείες με το τι σημαίνει ανάπτυξη στην Ελλάδα σήμερα. Αυτό το κενό καλύπτει η δική μου συμβολή. Αυτό είναι το  «ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου».
    Ακούτε για τις επενδύσεις, τις προαναγγελίες τους σε διάφορα μέρη της επικράτειας.
    Σήμερα λοιπόν σας λέω ότι ένα έξυπνο και ώριμο τοπικό περιφερειακό θρακικό όσο και ένα κεντρικό εθνικό σύστημα θα επένδυε στη ΘΡΑΚΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ.
    Είμαι ήδη σε μία συνεργασία σε μία συνομιλία με τοπικούς θεσμούς και ομάδες σε όλη τη Θράκη. Θα αρχίσουμε τη μεγάλη επένδυση στη ΒΑΡΒΑΡΑ στις 4 Δεκεμβρίου 2017. Είναι ως γνωστό η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας.
    Οι συμμαχίες αυτού του σχεδιασμού φθάνουν έως την Κύμη, την Κορινθία, την Αχαΐα, την Μεσσηνία.
    «ΒΑΡΒΑΡΑ η παράδοση ως σύγχρονο» είναι ο τίτλος του κειμένου στο «ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου» που αναφέρομαι σ’ αυτό το σχέδιο.
    Είναι εκτός των άλλων διδακτικός ο ρόλος αυτού του σχεδίου. Θα αρχίσει όλο το σύστημα χώρα να κατανοεί τι σημαίνει ανάπτυξη τόσο περιφερειακά όσο και κεντρικά. Θα φύγουμε από την κενή ρητορεία περί ανάπτυξης που κουράζει πλέον. Δεν εμπνέει και δεν κινητοποιεί τις ομάδες πολιτών και παραγωγών.