Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ



Αξιότιμη κυρία Τσεκούρα


    Όπως σας επεσήμανα στην αρχική τηλεφωνική μας επικοινωνία το συμβάν του Καναδά αποτελεί ένα πολιτικό και όχι γραφειοκρατικό ζήτημα.
    Η καναδική πολιτεία παραβίασε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, της παρουσίας και έκφρασης της γνώμης κατά μία δημόσια συνάθροιση Ελληνοκαναδών πολιτών σε Έλληνα πολίτη, διανοούμενο και πολιτικό.
    Η παραβίαση αυτή εκτός των πολλών αλλοιώνει, μουτζουρώνει την εικόνα της Καναδικής Δημοκρατίας, μίας συμμάχου μάλιστα χώρας, στην Ελλάδα και διεθνώς.
    Υπόλογος για την κακόγουστη πράξη και εξέλιξη είναι η καναδική κυβέρνηση. Όχι εγώ. Η δική μου ιστορία με κατατάσσει στην κατηγορία των έντιμων πολιτών της Ελλάδας και της οικουμένης με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, των δικαιωμάτων και των καθηκόντων του προς αυτές τις διαστάσεις.
    Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να ακολουθήσει τον πολιτικό δρόμο και όχι αυτόν της γραφειοκρατικής έρευνας, αντιδρώντας πολιτικά για το συμβάν. Υπερασπίζοντας το κύρος της χώρας, τους διεθνείς κανόνες, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της και των πνευματικών της ανθρώπων.
    Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν με αφορά η προσωπική αναζήτηση των λόγων και η διατύπωση ανάλογου αιτήματος προς την καναδική κυβέρνηση.
    Η καναδική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάψει να παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες, να συμπεριφερθεί ως πολιτισμένη και σοβαρή χώρα όπως σημείωσα στην επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.
    Η Ελλάδα να ζητήσει την αποκατάσταση της νομιμότητας. Όταν κανείς δεν μπορεί να μιλήσει στο Μόντρεαλ με θέμα « Μακεδονικότητα, Ελληνικότητα, Οικουμενικότητα » σημαίνει ότι ο κόσμος, ο δυτικός μάλιστα κόσμος έχει οπισθοδρομήσει πολύ ή ευτελίζεται από μόνος του. Έναν παρόμοιο ευτελισμό παρακολούθησα το 2008 όταν λόγω του ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να αναπαραστήσουν και να συντηρήσουν ένα σουλτανικό, μπανάλ θα έλεγαν στο Κεμπέκ καθεστώς, απέτρεψαν την συμμετοχή μου σε διεθνές συνέδριο στο Σικάγο.
    Στο αρχείο σας θα πρέπει να έχετε την επιστολή μου προς την τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη.

 Με εκτίμηση

Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Γλυφάδα - Αιξωνή
12 Δεκεμβρίου 2017