Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ μιλώντας σε Ρ.Σ)

Υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για τους οποίους η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει στο παλιό καθεστώς ειδικά στην σημερινή εκδοχή του. Όπως έχω αναφέρει εδώ και καιρό είναι η χειρότερη εκδοχή αυτού του μεταλλαγμένου μορφώματος. Ένας από αυτούς αφορά τον διάλογο. Η επιστροφή στο κράτος αυτών των μηχανισμών θα καταργήσει τους μικρούς έστω χώρους σοβαρού διαλόγου, δημοκρατίας που υπάρχουν σε τοπικό, περιφερειακό επίπεδο.

Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια αναπτύσσω έναν διάλογο για την τοπική, περιφερειακή ανάπτυξη για τοπικά αναπτυξιακά σχέδια με τοπικούς θεσμούς. Αυτός ο διάλογος θα καταργηθεί. Φοβίζοντας, διαπλέκοντας τους εκπροσώπους των τοπικών θεσμών. Ήδη σήμερα υπονομεύεται από τους επίσημους μηχανισμούς της νέας διοίκησης. Από τους πλέον οργανικά συνδεδεμένους με τον Γ.Α. Παπανδρέου.

Ενώ υπονομεύουν κατά ολοκληρωτικό τρόπο την συζήτηση, ταυτόχρονα όπως έχω καταγγείλει κλέβουν τις λέξεις, τις ιδέες, τις προτάσεις που διατυπώνω. Έχουν ένα μηχανισμό κλοπής. Όλα αυτά είναι συμπεριφορές ολοκληρωτισμού. Αναμενόμενο για εμένα που γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους.

Με ρωτάτε επίσης αν θα ψηφίσω ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η ιστορία λέει ότι δεν υπήρξε κανείς ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο εγώ. Όχι βέβαια στην μεταλλαγμένη σημερινή εκδοχή του. Αυτό είναι κοινή συνείδηση των ανθρώπων που έχουν μνήμη αυτού του χώρου. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λοιπόν αλλά και ο κόσμος της μνήμης του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν μπορεί να ψηφίσει αυτό που δεν είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό που βρίσκεται στον αντίποδα των ιδανικών που μας ενέπνευσαν για να το δημιουργήσουμε. Δεν μπορεί να ψηφίσει, να νομιμοποιήσει αυτούς που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι, οι πρωτοπόροι του εκφυλισμού ενός ιστορικού εγχειρήματος.

Εξ’ άλλου τους κάλεσα να αλλάξουν όνομα. Δεν το έκαναν και τους έδωσα ένα όνομα που τους δίνει η ιστορία, οι πράξεις τους. Αυτούς τους μηχανισμούς, αυτό το μόρφωμα, το ονόμασα ως γνωστόν ΚΚΚΑΣΟΡ. ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. λοιπόν δεν ψηφίζει ΚΚΚΑΣΟΡ. Για πολλούς λόγους για την ιστορία αλλά κύρια για το μέλλον της Ελλάδας.

Για το μέλλον θα επανέλθουμε κάποια άλλη στιγμή.