Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ «ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας σε Ρ/Σ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ «ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ»

Μια συζήτηση για την παιδεία, την εκπαίδευση οφείλει να έχει ως αφετηρία τα περιεχόμενα τους. Μπορεί να υπήρξαν κύκλοι ονομαζόμενου «διάλογου» για αυτά αλλά απουσίαζαν τα περιεχόμενα της παιδείας, της εκπαίδευσης. Όταν αυτό επικεντρώνεται και περιορίζεται στην πώληση ή δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών τότε μπορεί να είσαι πλασιέ τους όχι όμως αγωγός μιας παιδείας περιεχομένων.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν σημαίνει πρόσβαση στην γνώση.

Όπως είναι ορατό στα λεγόμενα «ντιπέιτ» το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η κακιστοκρατία, δεν μπορεί να αναπτύξει μια συζήτηση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας ως κοινωνία. Αυτό το φαινόμενο των αρχηγών μαγνητοφώνων ειδικά ορισμένων είναι μοναδικό στην Ευρώπη και ίσως στον Κόσμο.

Μια συζήτηση για την παιδεία και την εκπαίδευση θα έθετε εκτός των άλλων το ζήτημα της σχέσης Ιστορίας και Παγκοσμιοποίησης. Για το πώς επιδρά αυτό στον υλικό και πνευματικό μας πολιτισμό. Έχω αναφερθεί χρόνια πριν στο πεδίο των πολιτικών αλλά και των διανοητικών προσπαθειών μου. Στο βιβλίο « Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη» καθώς και στο τελευταίο « Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ».

Μια συζήτηση θα αναδείκνυε το εξής ζήτημα. Μπορεί τα μέλη του ΚΚΚΑΣΟΡ και τα στελέχη του να διδάσκονται στα πλαίσια της νέας ιδεολογίας και της νέας συμπεριφοράς ότι οι Έλληνες «συνωστίζονταν στην Σμύρνη». Μιας και ο ουσιαστικός συγγραφέας του βιβλίου της Ρεπούση είναι ο Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για μια φιλορατσιστική, απολογητική του Κεμαλισμού φράση. Αυτή πρακτικά επιβεβαιώθηκε και από τον γνωστό χορό στο πράσινο γκαζόν της Σμύρνης. Είναι η αντίληψη του αρχηγού του ΚΚΚΑΣΟΡ και υιού του Ανδρέα Παπανδρέου για το πράσινο αλλά και την Εθνική Ανάταση (με το τελευταίο θέλουν να εκφυλίσουν μια γνωστή φράση μου).

Ο χορός του Γ. Παπανδρέου στο πράσινο γκαζόν της Σμύρνης. Η αντίληψη τους για την «Εθνική Ανάταση»

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι αν η προσδοκία, ο στόχος, το σχέδιο τους είναι να διδάσκονται τα Ελληνόπουλα ότι οι Έλληνες «συνωστίζονταν στην Σμύρνη». Αν δηλαδή θα εισαγάγουν τα παιδιά στον απανθρωπισμό και την βαρβαρότητα. Σε μια Δημοκρατία αυτό το εύλογο ερώτημα θα έθετε μια πραγματική αληθινά ελεύθερη δημοσιογραφία. Αυτή απουσιάζει. Το θέτουν όμως οι Ελεύθεροι Πολίτες εκφράζοντας ταυτόχρονα την περιφρόνηση τους προς όλους αυτούς που ταυτίζονται με αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα και αντιπρότυπα που θέλουν να μας επιβάλλουν αντιδημοκρατικά.

Τόσο ο αρχηγός του ΚΚΚΑΣΟΡ όσο και οι παλιοί και νέοι προσηλυτισμένοι σε αυτές τις θεωρίες συνεργάτες του αντέδρασαν στην απόσυρση αυτού του φασιστικού βιβλίου. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ορισμένοι Πόντιοι – Ίωνες – Θρακιώτες, άνδρες και γυναίκες. Αυτή η κατηγορία αξίζει της μεγαλύτερης περιφρόνησης και αποδοκιμασίας. Είναι η σύγκρουση των Μουσών με τα τέρατα. Αυτό συμβολίζει το εξώφυλλο του τελευταίου μου βιβλίου.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη