Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
(Από συνέντευξη σε Ρ/Σ για τα σχόλια Παπαχρήστου και Σκουρή)




Συμφωνώ με την λέξη πυρά που χρησιμοποιήσατε. Αυτά είναι πυρά δεν είναι Δημοσιογραφία, ούτε Επιστήμη, ούτε Πολιτική, ούτε Λόγος. Όπως αυτά που επεδίωξαν να μου ρίξουν Τουρκικοί Κρατικοί μηχανισμοί όπως με ενημέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένα μεσημέρι του Μαρτίου του 1994. Συμπληρώθηκαν πλέον είκοσι χρόνια.
Ήθελα να μείνω σε ένα μήνυμα, ένα ερώτημα και ένα υστερόγραφο.
Το μήνυμα είναι το εξής: Η περίοδος των Πραιτωριανών για την Ελλάδα τελείωσε. Το ηθικό, αναλυτικό, διανοητικό βάθος και την σημασία του μηνύματος αναλύω στα βιβλία μου. Ειδικά στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία».
Το ερώτημα που αναδεικνύεται είναι αν τα ΝΕΑ, η REAL NEWS πιστεύουν ότι η συμβολή τους στον νέο κύκλο, στο ιστορικό αίτημα για μια αναβαθμισμένη Ποιοτικά Δημόσια Ζωή θα είναι η επιστροφή της μορφωτικής υποανάπτυξης, της χυδαιότητας και των μεταπολιτευτικών σκουπιδιών.
Τέλος το υστερόγραφο. Έκαναν λάθος. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο. Ήθελαν να πουν Ακριβής και όχι ακραίος. «Μας τα πρόβλεψες με λεπτομέρειες, με ακρίβεια. Είπες τον χρόνο, το 2010. Μόνο τα δευτερόλεπτα δεν μας είπες» Αυτό μου είπε ένας υγιής άνθρωπος της Κοινωνίας μας σε ένα Κεντρικό δρόμο της Αθήνας.





Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη