Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στις Σέρρες)

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΟΥΤΕ ΕΠΕΝ ΟΥΤΕ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΠΕΗΔΩΝ



Δυστυχώς στον τόπο μας η πολιτική και η πανεπιστημιακή σφαίρα, επομένως και η κοινωνία δεν έχει μια οικεία σχέση με τις έννοιες της πολιτικής, της πολιτικής ανανέωσης, της δημιουργίας νέων πολιτικών κινημάτων. Πολύ περισσότερο δεν έχει μια σχέση με αυτές δια μέσου του Ορθού Λόγου.
Η διαμόρφωση μιας νέας αληθινά πολιτικής, πολιτικής παιδείας για αυτά τα ζητήματα είναι ο στόχος της σημερινής συζήτησης. Σε αυτό αποσκοπούν τα βιβλία μου που αναφέρονται σε αυτά, στο τι είναι παλιό, τι είναι νέο. Έχει διδακτικό ενδιαφέρον η μεταπολιτευτική μου Πράξη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι λέξεις ΛΟΓΟΣ και  ΠΡΑΞΗ αποτέλεσαν τα ονόματα διεθνούς εμβέλειας επιστημονικών περιοδικών στην Ευρώπη αιώνες τώρα.

Η κοινωνία μας χρειάζεται μια ιστορικού τύπου Μορφωτική Πολιτική ΑΛΛΑΓΗ. Μια αυθεντική Πολιτική Ανανέωση. Ούτε ανακυκλώσεις του παλιού με απόπειρες τύπου ΕΠΕΝ, ούτε με βαποράκια των Μανδαρίνων, μάλλον των μπέηδων της μεταπολιτευτικής παρακμής, επειδή οι μπέηδες είναι μη παρουσιάσιμοι και κρύβονται.
Ο δρόμος, Ο ΤΟΠΟΣ της Αυθεντικής Πολιτικής και Μορφωτικής Αλλαγής είναι η Αγορά, η Εκκλησία του Δήμου, το ΒΗΜΑ του ΛΟΓΟΥ. Αυτό που κάνουμε εδώ. Τα άλλα είναι εκτός της εθνικής πολιτικής μας παράδοσης.
Οι Μπέηδες ήταν και είναι βαρβαρότητα.



Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη