Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η ΣΑΜΠΙΧΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ NO PASSARAN



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)


ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΚΕΜΑΛΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η ΣΑΜΠΙΧΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ NO PASSARAN

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΕΜΑΛΟΦΑΣΙΣΜΟΣ








Ο ΣΥΡΙΖΑ - ας μην μιλήσουμε για την ΔΗΜΑΡ, τα παράγωγα του ΚΚΚΑΣΟΡ, την Ν.Δ. - είναι εκτός των πολλών άλλων. αιχμάλωτος της χρόνιας Κεμαλολαγνείας του. Αυτήν την αιχμαλωσία, τις ισορροπίες όπως τις ονόμασαν επίσημα προχθές, διαπίστωσα πολλές φορές. Όπως στο νομοσχέδιο για την νέα πόλη ΡΩΜΑΝΙΑ στην Θράκη το 1997. Τότε από όλη την μεταπολιτευτική ψευτοαριστερά το στήριξε μόνο η Νίτσα Λουλέ. Αποδείχθηκε η μόνη αριστερή, η μόνη προοδευτική.

Το ζήτημα όμως, η χρόνια παθολογία τους είναι βαθύτερη. Μιλώ στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία» για αυτήν. Η Κεμαλολαγνεία της μεταπολίτευσης κατέληγε στον Κεμαλοφασισμό και χαρακτήριζε τόσο την ονομαζόμενη Δεξιά όσο και την αυτοονομαζόμενη αριστερά.
Όσον αφορά την Σαμπιχά την Θρακιώτισα πατριώτισσα μου. Είδα την μορφή της. Μου θύμισε την Δολόρες Ιραμουρί. Την Πασιονάρια της Ισπανικής Δημοκρατικής Αντίστασης ενάντια στον φασισμό του Φράνκο. Έπρεπε να τους πει «No Passaran. Δεν θα περάσει ο Κεμαλοφασισμός».
Ενώ στην Μικρά Ασία αυτό το είδος είναι υπό εξαφάνιση εδώ το συντηρούν ακόμη έστω και στις κωμικές πλέον ΔεξιοΑριστερές και Κεντροαριστερές κλεπτοκρατικές εκδοχές του.



Παρασκευή 25 Απριλίου 2014




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη