Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


Όταν αυτοί οι ετεροκινούμενοι ανόητοι* θέλουν να δολοφονήσουν «το πιο καλό παιδί» όπως έλεγε – λέει το τραγούδι και γράφω στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ » τότε είναι φυσικό, υγιές, δημοκρατικό, τα παιδιά, οι μαθητές να καταλαμβάνουν τα σχολεία. Όταν μάλιστα λίγο καιρό πριν οι σημερινοί καθεστωτικοί, νεοεθνικόφρονες εξάσκησαν βία αγρίων εναντίον των μητέρων τους και των ιδίων που διαδήλωναν την περιφρόνησή τους προς μία εκφυλισμένη ψευτοηγεσία που προσβάλει και υπονομεύει όχι μόνο τον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό.   
Υπάρχει ένα άλλο ζήτημα. Ποιοί  είναι οι φασίστες, για να ακριβολογούμε, οι νεοφασίστες , σήμερα. Η επιστήμη στην υπόθεση της Μακεδονίας και όχι μόνον, εντοπίζει νεοφασιστικές συμπεριφορές και κυρίως ρόλους στην κωμική ψευτοαριστερά. Τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση.
Με αυτόν τον νεοφασισμό συναντήθηκα ως γνωστόν τον Νοέμβριο του 2017 και τον  Σεπτέμβριο του 2018 όταν δέχθηκα πεμπτοφαλαγγίτικη επίθεση από φυλλάδα της «μη Αθήνας».
Επειδή κάποτε ήσασταν, αν ήσασταν δημοκράτες αυτό δεν σημαίνει ότι είστε και σήμερα. Απλά ελληνικά είναι.
Τέλος ήθελα να πω στα παιδιά, στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους, τους συλλόγους γονέων να τους αφιερώνουν, να αφιερώνουν σε κάθε μορφή φασισμού  τα εξής τραγούδια «Το πιο καλό παιδί» και το «Στη Μακεδονία του παλιού καιρού». Ας μην παίρνουν πολύ στα σοβαρά αυτό το εκφυλισμένο παλιό, πολύ παλιό, που η ιστορία το υποδέχεται ήδη στη χωματερή της. Θα είχε θαφτεί ήδη δεκαετίες πριν αν δεν το συντηρούσαν.
*πρόκειται για αυτοπροσδιορισμό τους
                                                                                           Μιχάλης Χαραλαμπίδης