Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Η ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ – ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ

 

Η ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ – ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ


Όταν ονομάστηκε ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ελβετία το 1974 ήμουν εκεί.

Εκεί δεν ακούστηκε ούτε το Καρπασία ούτε το κόμμα με τα 2 ΑΦΜ.


Το κείμενο μου “η Τερατογονία” στο πέμπτο κεφάλαιο του τόμου η “Δολοφονία της Πολιτικής Το Δικό μου Εγκώμιο στην Πολιτική” το οποίο αφιερώνω στον Αντώνη Τρίτση, αποτελεί μέρος της κατηγορίας των αντιολοκληρωτικών κειμένων.

Αυτή η κατηγορία άνθισε ιδιαίτερα ως κριτική στον ολοκληρωτισμό των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού αλλά και τον ναζισμό.

Στον κινηματογράφο είχε την υψηλότερη καλλιτεχνική έκφρασή της στην ταινία “ Ο Άνθρωπος από Μάρμαρο” του Βάιντα.

Η εδώ μεταπολιτευτική δημοκρατία στην εκφυλιστική καθεστωτική, ολοκληρωτική μετεξέλιξη της, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για την παραγωγή ταινιών όπως του Βάιντα.

Αυτό όμως απαιτεί μεγάλη διανοητική και ηθική προετοιμασία και ικανότητα.

Ένας δεύτερος Αγγελόπουλος ή ο Γαβράς, αν όμως ζούσε στην Ελλάδα, θα το αντιλαμβάνονταν.

Το δικό μου κείμενο είναι πρωτότυπο, ειδικά η μετονομασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ΚΚΚΑΣΟΡ.

Έχει ενδιαφέρον ως προσέγγιση γιατί κατά την γνώμη μου είναι προϊόν κλασικής Ελληνικής Παιδείας. Είναι απελευθερωτικό νοητικά και ψυχικά. Ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση.

Πρέπει να πω όμως ότι αν ξανάγραφα αυτό το κείμενο, επειδή τερατογόνα εκφυλιστική εξέλιξη ενός πλάσματος αυξάνει - τελευταία είχαμε πολλά κρούσματα εντός και εκτός χώρας - θα έμενα, θα πρόσθετα δύο επί πλέον γράμματα.

Στα τρία ΚΚΚ θα πρόσθετα την λέξη Καρπασία. Ένα τέταρτο “Κ” δηλαδή.

Διαβάστε τις Μεσιτικές προτροπές, παροτρύνσεις του Σημίτη για την Καρπασία προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη την περίοδο του σχεδίου Ανάν, για να το κατανοήσετε.

Τις συνάντησα στο βιβλίο του πρώην Προέδρου του Κυπριακού Κοινοβουλίου Γιαννάκη Ομήρου “Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ” Εκδόσεις Καστανιώτη. Θα πρέπει να διδάσκεται στο Πάντειο, στα Πανεπιστήμια.

Ως γνωστόν το “Α” στο ΚΚΚΑΣΟΡ εκφράζει το σχέδιο ΑΝΑΝ. Αλλά τις μεσιτικές προτροπές του Σημίτη για την Καρπασία δεν τις ήξερα όταν το έγραφα.

Η δεύτερη πρόσθεση που αποδίδει, ονομάζει την αυξανόμενη εκφυλιστική συνέχεια του μορφώματος είναι τα 2 ΑΦΜ. Ούτε στην Οικονομική Αγορά, ούτε στην Πολιτική Αγορά επιτρέπονται στις δημοκρατίες 2 ΑΦΜ. Αυτό γίνεται σε φαυλοκρατικά καθεστώτα και είναι έργο άλλων κοινωνικών υποκειμένων. Πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση επίσης.

Είναι έκφραση ανομίας όχι νομιμότητας, αταξίας όχι συνταγματικής τάξης, θα έλεγε ένας επαρκής και έντιμος συνταγματολόγος.

Το πλήρες όνομα λοιπόν του μορφώματος, του τέρατος κατά τους Κλασικούς είναι ΚΚΚΚΑΣΟΡ – 2 ΑΦΜ.

Όταν ονομάστηκε ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ελβετία ήμουν 22 ετών και ήμουν εκεί. Δεν ακούστηκε από κανέναν ούτε το όνομα Καρπασία, ούτε τα 2 ΑΦΜ.

Το ΠΑ.ΣΟΚ. ορισμένοι, έστω ελάχιστοι, το δημιουργήσαμε για πολύ ευγενείς λόγους.



Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Μάιος 23