Τρίτη 23 Μαΐου 2023

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


Εν συντομία


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ


- Ορισμένες δημοκρατικές επιστημονικές παρατηρήσεις προστασίας της Μνήμης, του Πολιτικού Αυτοσεβασμού, της Πολιτικής Παιδείας μας, του Νου μας.

- Πρώτο κόμμα η Ενεργητική Πολιτική αποχή. Ότι πιο ηθικό, ποιοτικό, αισθητικό και ώριμο πολιτικά κεφάλαιο έχει η χώρα. Η πολύπλευρη ανηθικότητα και ο τυχοδιωκτισμός προς τον τόπο και τις νέες γενιές των ψευτο ελίτ, την αποσιωπά.

Για την αποχή στον τόμο “Η Δολοφονία της Πολιτικής”

- Η ψήφος στην Ν.Δ.

Ανάμεσα στον φόβο, την μνήμη της ατομικής και συλλογικής ανοησίας του 2009 και του 2015, σε ένα κατεστραμμένο πολιτικό σύστημα χωρίς πολιτικά κόμματα, οι εκλογείς ακούμπησαν βουβά, χωρίς φωνή, πάθος, ενθουσιασμό, χωρίς πολλές ελπίδες στην Ν.Δ.. Στο “Ελληνική Πολιτική Παιδεία” χρησιμοποιώντας τον Διόδωρο Σικελιώτη μιλώ για τους φόβους και την ενοχή του πλήθους. Το ζήτημα για την Ν.Δ., όπως και τους άλλους βέβαια, είναι εάν ξέρει, αν θέλει και αν μπορεί. Τα κενά είναι ορατά. Δεν κρύβονται. Τα πληρώνει η χώρα.

- Προωθούμενη συστηματικά, εργολαβικά, δειλή επανεμφάνιση του τέρατος, από τους γνωστούς χρεοβόρους ενόχους και επίσης γνωστούς Μεσίτες Ελληνικών τόπων. Όχι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Του ΚΚΚΚΑΣΟΡ – 2ΑΦΜ στην τερατογόνα κλιμακούμενη γενετικά μετάλλαξη του. Ότι πιο ένοχο, φιλοψευδές, εφιαλτικό, επικίνδυνο έχει η χώρα. Όπως το 2009. Στον τόμο “ Η Δολοφονία της Πολιτικής”

- Προς αυτούς που θέλουν να γίνουν Πολίτες.

Άλλο εκλέγω πολιτικό και άλλο μισθωτό, υπάλληλο, αγράμματο και απαράσκευο μάλιστα. Χρειάζεται μια παιδεία για αυτό η οποία δεν υπάρχει. Στον ίδιο τόμο.

- Το ιστορικό αίτημα για την χώρα ώστε αυτή να μπορεί να συγχρονισθεί με τις πολλές σύγχρονες αναπτυξιακές δυναμικές της, είναι η Επαναθεμελίωση και Αναγέννηση της Πολιτικής.

Η λέξη, το κεφάλαιο ανάπτυξη είναι άγνωστο. Στο “Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία”

Διαφορετικά θα πέφτει ανακυκλωνόμενη από τις σειρήνες της Σοφοκλέους, του χρηματιστηρίου, στις υποανάπτυκτες και αιματοβαμμένες ράγες του μεταπολιτευτικού δεξιό – αριστερού τρένου.

Προσωπικά έκανα και κάνω το χρέος μου, με ένα σπάνιο στην ιστορία μας επίπεδο πολιτικής, διανοητικής και πρακτικής παραγωγικότητας. Αυτό αποδεικνύει η επιστημονική παρατήρηση και έρευνα των τελευταίων δεκαετιών.

- Να επαναφέρω την πρόταση που διατύπωσα χρόνια πριν στην ομιλία μου στο συνέδριο της “Κοινωνίας Αξιών” του Δημήτρη Μπουραντά. Υπάρχει στο διαδίκτυο – polis- agora.

Όσοι, δέκα, είκοσι σοβαροί πνευματικοί άνθρωποι αισθάνονται επαρκείς μορφωτικά, πολιτικά και κινούνται από την αίσθηση του χρέους, να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Ώστε να αποκτήσουμε ποιοτική, πλούσια μορφωτικά, ηθικά πολιτική, ακαδημαϊκή, δημόσια ζωή.

- Η Ελλάδα θέλει μια σοβαρή Ελληνική Εφημερίδα ανάλυσης και γνώμης. Με τις υπαρκτές προπαγανδιστικές φυλλάδες - είναι γνωστός ο στίχος του Σαββόπουλου - δεν πάμε πουθενά.

Είμαστε στο κακό Βαλκανικό χωριό. Στο DA CAPO. Για την υποανάπτυξη των SOCIAL στο “Η Δολοφονία της Πολιτικής”

- Στην χώρα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα παιδείας, κυρίως Πολιτικής Παιδείας αλλά και επιστημονικής παιδείας. Έλλειμμα σκέψης, ανάλυσης, στοχασμού. Σχεδίου για την χώρα. Αυτή είναι η ανομολόγητη αλήθεια. Κανένα κόμμα δεν κινείται με βάση ένα σχέδιο. Αναφέρομαι στους παραπάνω τόμους. Έτσι στου Κασίδη το κεφάλι, μάλλον στις ράγες των τρένων, μαθαίνουν, αν μαθαίνουν, εναλλασσόμενοι διάφοροι μπαρμπέρηδες.

- Το ιστορικό όμως ζήτημα της Επαναθεμελίωσης και Αναγέννησης της Πολιτικής είναι κυρίως έργο, μιας Νέας Κοινωνίας Πολιτών η οποία θα μορφοποιείται αυτόνομα σε Νέα Πολιτική Κοινωνία.

Θα είναι έργο των Νέων Γενεών, οι οποίες πρέπει να αυτοπροστατευτούν αλλά και να προστατευτούν από σοβαρές και φωτισμένες οικογένειες, ώστε να μην εκμαυλιστούν από τα πολλών ειδών δίκτυα της ένοχης Φαυλοκρατίας, η οποία επιδιώκει την παλινόρθωση της.

- Όλα αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν όταν η Ελλάδα από το 1985, πολύ περισσότερο το 1990, αλλά ακόμη και σήμερα, κυρίως σήμερα, μπορεί να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και Διεθνώς.

Μπορούσε να δανείζει αντί να δανείζεται. Είναι γνωστός ο δικαιωμένος από την ιστορία Πρόλογος μου για αυτά.

Η Ελλάδα θέλει μια Νέα Μορφωτική Επανάσταση, μια επανάσταση παιδείας και φαίνεται ότι προχωρημένα κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας είναι έτοιμα, ενήλικα, απελευθερωμένα πλέον στην ψυχή και το πνεύμα να την κάνουν. Αυτός είναι ο Δρόμος της Ίασης.



Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Μάιος 23