Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Από την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη)

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ



Αν η πολιτική εξέλιξη της χώρας ήταν φυσιολογική, Δημοκρατική η Θράκη θα ήταν το πλέον δυναμικό κέντρο μιας νέας Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής ανάπτυξης.
Η ευθύνη ανήκει στα παρηκμασμένα και συρρικνωμένα κατάλοιπα, συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα ενός μπλοκαρισμένου πολιτικού συστήματος, μιας μπλοκαρισμένης Δημοκρατίας. Έχουμε δυο στιγμές έκφρασης της θέλησης του Κοινοβούλιο για την δημιουργία της νέας πόλης, της Ρωμανίας. Της μεγάλης μάλιστα πλειοψηφίας του. Απουσίαζε και πάλι ο Συριζα. Είναι γνωστές οι εκδηλώσεις των παθολογιών ενός μη κόμματος. Αργότερα ένας μικρός άνθρωπος σταμάτησε το σχέδιο παραβιάζοντας την θέληση του Κοινοβουλίου.
Το αίτημα όμως, η ανάγκη της νέας πόλης παραμένει, επιστρέφει. Γιατί στην περιοχή αυτή ή θα έχουμε μια υψηλής ποιότητας χωρογραφία ή θα γίνει Λούτσα.
Θα πούνε δεν υπάρχουν χρήματα. Η γνώμη μου είναι ότι θέλει μια υψηλών ικανοτήτων πολιτικόεπιστημονική ομάδα. Θέλει έναν καλό χωρογράφο.
Οι χώρες βγαίνουν από την κρίση με μεγάλους στόχους. Η Θράκη θέλει την μεγάλη πολιτική όπως όλη η χώρα, όχι συνδικαλιστές. Να σημειώσω επίσης ότι ένα Κράτος δεν φλυαρεί, δεν κάνει συνδικαλισμό για την Θράκη αλλά ενεργεί, πράττει.





Τρίτη 11Νοεμβρίου 2014


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη