Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η Χούντα έφυγε ο Κορυδαλλός έμεινε: Απομάκρυνση - αποδιάρθρωση της πέμπτης φάλαγγας του Κορυδαλλού

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Δεν νομίζω ότι κανείς παρατηρώντας τους πολιτικούς αρχηγούς, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, έχει την εικόνα κυβερνητών, ανθρώπων δηλαδή που ξέρουν να κυβερνούν.
Το κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης, ανεξαρτήτως της συμμετοχής ή όχι ενός κόμματος στην κυβέρνηση αποδείχθηκε σε πολλούς, τους περισσότερους τομείς, ότι δεν ξέρει να κυβερνά. Προϊόν της ανικανότητας, της ανεπάρκειας τους, της αδιαφορίας τους είναι η σημερινή χώρα. «Αυτή είναι η Ελλάδα», αναφώνησαν ως να επρόκειτο για παρατηρητές, τουρίστες στη χώρα και όχι υπεύθυνους κυβερνήτες, χρόνιους υπουργούς.
Αυτό όμως είναι το δικό τους επίπεδο, ο πήχης τους, το μπόι τους, όχι αυτό της Ελλάδας και των δυνατοτήτων της.
Ο Κορυδαλλός αποτέλεσε μια δομική παθολογία του συστήματος Ελλάδα, του συστήματος Αθήνα μετά την μεταπολίτευση. Η χούντα έφυγε ενώ ο Κορυδαλλός έμεινε.
Οι απλοί πολίτες πόσο μάλλον οι υπεύθυνοι κυβερνήτες οφείλουν να κατανοούν ότι ο Κορυδαλλός αποτελεί μια πέμπτη φάλαγγα με πολλές διακλαδώσεις εις βάρος της χώρας.
Αντί λοιπόν τις υποκριτικές φλύαρες κραυγές ειδικά αυτών που ολιγώρησαν χρόνια και έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, έσπειραν ανασφάλεια, μπορούμε να έχουμε ένα άλλο επίπεδο Εθνικής, Δημόσιας Ευθύνης και Σοβαρότητας.
Μια άμεση, ΑΥΡΙΟ, ΟΧΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ απόφαση όλων των μερών του Κοινοβουλίου για την απομάκρυνση των φυλακών από την Αττική. Διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες για τους έγκλειστους στις Ελληνικές φυλακές υπηκόους τους και μεταφορά τους στις δικές τους φυλακές.
Η συνέχεια της χρόνιας απροθυμίας να αντιμετωπισθεί ριζικά, να αποδιοργανωθεί αυτή η παθογόνος δομή, θα αυξάνει τα ερωτηματικά για την συντήρηση και προστασία αυτής της πέμπτης φάλαγγας που ενεργοποιείται κατά καιρούς εις βάρος της χώρας. Σε καμία Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν παρατηρείται παρόμοιο φαινόμενο.
Είναι μια ευκαιρία για το πολιτικό προσωπικό να αποδείξει ότι έχει αίσθηση ορισμένων βασικών εννοιών αλλά και ευθύνης. Αρκετά με την ανευθυνότητα τους.

Γλυφάδα 24 Φεβρουαρίου 2009