Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΚΚΑΣΟΡ ΟΧΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Μιλώντας σε Ρ/Σ με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΚΚΑΣΟΡ ΟΧΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Ειδικά το σημερινό μόρφωμα του μεταλλαγμένου ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτό που ονομάζω ΚΚΚΑΣΟΡ βρίσκεται στον αντίποδα των ιδρυτικών προσδοκιών μας. Εδώ και καιρό έπρεπε να αλλάξουν όνομα. Τους ζήτησα να το κάνουν. Δεν το έκαναν.

Η ιστορία δίνει στο σημερινό μόρφωμα το όνομα ΚΚΚΑΣΟΡ. Είναι επίσης η ιστορία που μου δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να λέω τι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τι δεν είναι. Αυτό είναι ΚΚΚΑΣΟΡ όχι ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Η κρίση, το τέλος των μεταπολιτευτικών κομμάτων αναδεικνύει σήμερα πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν τόσο στους πολίτες αλλά και σε αυτούς που οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες την ιστορική ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου μεγάλου Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος. Πρέπει να υπάρξει η πολιτική ως έκφραση δημιουργίας, παραγωγής και υγείας. Νομίζω συντομεύουν οι χρόνοι για μια ιστορική πρωτοβουλία που θα συνενώσει ότι Έξυπνο, Έντιμο και Δημιουργικό υπάρχει στην Κοινωνία και την Πολιτική.

Ορισμένοι κύκλοι ωθούν το ΚΚΚΑΣΟΡ ως την λύση για την χώρα στις αρχές του 21ου αιώνα. Εκεί είναι γνωστό ότι απουσιάζει η ικανότητα, η επάρκεια, η ευθύνη, η υπευθυνότητα.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η σοβαρότητα και η ευθύνη εγκατέλειψαν αυτήν την χώρα. Αυτό διακρίνουν και οι πολίτες και απαντούν δια της συνειδητής αποχής σε αυτό το προσχεδιασμένο παρακμιακό θεατράκι. Θα επιστρέψουν όταν επιστρέψει η Πολιτική.

Ένα βήμα σοβαρότητας θα ήταν η κατάργηση του πεντηκονταετούς πληκτικού πλέον τελετουργικού των «αρχηγών» και των «συνδικάτων» στην έκθεση της Θεσσαλονίκης κάθε Σεπτέμβριο. Δεν μπορεί να είναι αυτή η βιτρίνα της χώρας.

Οι Πολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να επιβάλουν την σοβαρότητα.

Στού Κασίδη το κεφάλι δεν μπορούν… Αρκετά


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη