Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κ. ΡΟΜΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ


                            Από το βιβλίο τουΜιχάλη Χαραλαμπίδη
                                 ΙΔΕΕΣ-ΑΡΧΕΣ και ΓΡΑΦΕΙΟΚΤΑΤΙΑ
                                  Εκδόσεις Γόρδιος Εξαντλημένο

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

Ο κ. ΡΟΜΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ



Παρατηρώ ότι ο κ. Ρόμνει μετέβαλε την εκλογική του εκστρατεία, σε εκστρατεία ενάντια στο όνομα και τους συμβολισμούς της Ελλάδας.
Η Επιστήμη λέει ότι οι τελευταίοι που νομιμοποιούνται να κρίνουν την χώρα μας είναι οι Διοικήσεις των Η.Π.Α.. Είναι σαν να λέμε οι Σοβιετικοί νομιμοποιούνται να κρίνουν την Τσεχία του Γιάν Πάλατς. Έτσι πολύ περισσότερο οι Η.Π.Α. δεν μπορούν
να κρίνουν την Ελλάδα του Κωνσταντίνου Γεωργάκη και της Κύπρου. Ο κ. Ρόμνει προκαλεί την ιστορική μας μνήμη, την σύγχρονη πολιτική μας μνήμη και την πολιτική μας αντίληψη.
Πρέπει να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό, έχουν τους σύγχρονους αυτουργούς τους, στις Η.Π.Α.. Οι Η.Π.Α. – κέντρα των Η.Π.Α., επιμένουν να εμπλέκονται αρνητικά στο σύγχρονο γίγνεσθαι του Ελληνισμού.
Για αυτό ο κ. Ρόμνει είναι καλύτερα να σιωπά.
Υπάρχει ακόμη μια παράμετρος. Δεν τροφοδοτεί την αισιοδοξία μας για το μέλλον της ανθρωπότητας, η εικόνα ανθρώπων περιορισμένης πολιτικής παιδείας οι οποίοι προτείνονται ως Κυβερνήτες μιας χώρας η οποία εξακολουθεί να επιδρά στην Παγκόσμια εξέλιξη. Βέβαια εμείς είχαμε τον Γιωργάκη και άλλους. Χρόνια πριν, εγχώριοι κύκλοι των Η.Π.Α. ψιθύριζαν στην αρχή, μετά δειλά, δειλά ανέβασαν λίγο την φωνή τους, ότι θα τον κάνουν Πρωθυπουργό. Και τον έκαναν. Έστω μισής διάρκειας, μεγάλης χρήσης «και της συμφοράς» που λέει ο λαός μας. Είναι λοιπόν σημαντικές οι αρνητικές σύγχρονες εμπλοκές των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.
Ο κ. Ρόμνει όμως δεν έχει συνείδηση των δεσμών της χώρας του με τον Ελληνισμό. Γιατί αν εκλεγεί Πρόεδρος, θα αναγκασθεί να στεγάζεται στον Λευκό Οίκο και σε άλλα θεσμικά κτίρια τα οποία έχουν Ελληνικές Αρχιτεκτονικές Μορφές. Οι σημερινές συνεχείς επιθέσεις του μπορεί να προκαλέσουν την Νέμεση, και τα κτίρια να πέσουν και να τον πλακώσουν. Εκτός αν θέλει, αν σχεδιάζει να αντικαταστήσει αυτά τα κτίρια, αυτών των αρχιτεκτονικών μορφών με άλλες. Με τι όμως θα τις αντικαταστήσει;


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012






Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη