Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

- Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ - - ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΙΧΗ –


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στην Στουτγάρδη)

- Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ -
- ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ -
  • ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΙΧΗ –


Με αφορμή την σημερινή ημέρα, την 3η Οκτωβρίου, επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης, ήθελα να κάνουμε ορισμένες συγκρίσεις και απολογισμούς. Η διαίρεση η διχοτόμηση της Γερμανίας, το τείχος του Βερολίνου διήρκεσε δεκαετίες. Στην δική μας περιοχή την Μικρά Ασία, την Ανατολία οι διχοτομήσεις, τα απαρχάιντ, τα Τουρκικά, Οθωμανικά πριν (Νέο σήμερα) τείχη όχι μόνο διαρκούν αιώνες, δεκαετίες αλλά στα παλιά προστίθενται νέα. Έχουμε το τείχος της Κωνσταντινούπολης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόκειται για την ντροπή της Ευρώπης. Την ντροπή της ανθρωπότητας. Την ντροπή όλων των Θρησκευτικών Δογμάτων, των Χριστιανών και κυρίως των Μουσουλμάνων. Το τείχος της Κύπρου, της Λευκωσίας. Σε αυτό προστέθηκαν το τείχος του Αιγαίου, το νέο τείχος της Αρμενίας, το νέο τείχος του Ιστορικού Πόντου, το τείχος της Ιστορικής Κουρδίας. Το τείχος που οικοδομεί αυτήν τη περίοδο το Κεμαλο ισλαμικό κατεστημένο της Άγκυρας, οι νταήδες της Άγκυρας και της Ισταμπούλ είναι αυτό της Συρίας. Θέλει να επαναλάβει εις βάρος των αυτόχθονων Χριστιανικών πληθυσμών τα γενοκτονικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα, τον 21ο. Από την δεκαετία του 80’ δραστηριοποιούμενος στα πλαίσια μιας μεγάλου κύρους Διεθνούς μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, της «Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών» ανέδειξα την ανάγκη αλλά και τους δρόμους μιας Ευρωπαϊκής, όχι μόνον Ελληνικής, «ΟστΠολιτίκ». Όπως έκανε ο Βίλι Μπράντ, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες για την Ανατολική Γερμανία. Ακόμη και σήμερα οι Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες, το Βερολίνο, η Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι συνεχίζουν να ενοχοποιούνται, να λερώνονται στο Τουρκικό σφαγείο. Να συμβάλουν στην ανόρθωση νέων τειχών. Αντί να συνομιλούν με την μόνη αληθινά δημοκρατική Άνοιξη των Λαών, όπως την ονόμασα από την δεκαετία του 80’, την Άνοιξη των Λαών της Μικράς Ασίας.
Στην Αθήνα μη Αθήνα οι δεξιοαριστερές ψευτοελίτ λόγω εξάρτησης και ανεπάρκειας δεν αναδεικνύονται σε Ηθική Δύναμη της περιοχής και της Ευρώπης. Κάνουν ξεδιάντροπα το αντίθετο.
Δεν μπορεί όμως να υπάρξει Ευρωπαϊκή Οικοδόμηση χωρίς την πτώση των πολλών Τουρκικών ρατσιστικών τειχών.
Το Μικρά Ασία Ενώνει – το Τουρκία Εκβαρβαρίζει είναι ο τίτλος ενός βιβλίου μου. Χρήσιμο για αυτούς που στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες δεν θέλουν να ταυτίζονται ακόμη μια φορά με την Σκύλα και την Χάρυβδη της Τουρκικής Κεμαλοισλαμικής βαρβαρότητας.


Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012



Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη