Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ


Πολλοί εκτός της χώρας με τα παλιά και νέα όργανα τους στο εσωτερικό της θέλουν να έχουν σε διαρκή διαίρεση τους Έλληνες. Το έκαναν το 22’, το πέτυχαν την δεκαετία του 40’. Σήμερα δεν θα περάσουν.
Σ’ αυτές τις ενέργειες συμμετέχει λόγω πολιτικής μικρότητας, εξάρτησης, αγωνίας για την επιβίωση και διατήρηση των απολαβών του,  ένα αποτυχημένο δεξιό – κέντρο - αριστερό πολιτικό προσωπικό.
Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί. Να μην εγκλωβίζονται σε ψεύτικες επιβαλλόμενες από Εξωελλαδικούς και Εξωκοινωνικούς μηχανισμούς διαιρέσεις. Θέλουν επίσης να παρουσιάσουν τους Έλληνες ως φασίστες και ρατσιστές.
Η ιστορία και η επιστήμη λέει ότι αυτές είναι ιδεολογίες που δεν άγγιξαν και δεν  αγγίζουν τους Έλληνες. Είναι εκτός της παιδείας τους.
Οι Έλληνες τις υπέστησαν πολύ περισσότερο από άλλα Έθνη και τις υφίστανται σήμερα.
Επειδή ο φασισμός και ο ρατσισμός και πολλά άλλα, είναι έντονα στοιχεία της δικής τους ιστορικής ταυτότητας, αισθάνονται εκτεθειμένοι, μειονεκτικά, άσχημα. Θέλουν με πολλούς τρόπους να τα αποδώσουν, να τα φορτώσουν και σε εμάς. Η ιστορία και η επιστήμη λέει ότι δεν είμαστε ίδιοι, δεν μοιάζουμε.



Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013


  Polis-agora.blogspot.com Ιστολογίο Μιχάλη Χαραλαμπίδη