Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΩΡΙΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Μιλώντας στην Πτολεμαίδα)


ΜΙΑ ΩΡΙΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Μία ώριμη Δημοκρατία με συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις που έχουν έστω και περιορισμένη αίσθηση της ευθύνης και του ρόλου τους, ιδιαίτερα στις συνθήκες που οδήγησαν αυτές οι ίδιες, ένθεν και εκείθεν την χώρα θα είχε αποδεσμεύσει το ζήτημα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από αυτό των εκλογών και θα εξέλεγε Πρόεδρο κοινής ή της μεγαλύτερης δυνατής αποδοχής.
Παρατηρείται όμως η ίδια ανευθυνότητα και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός που επεβλήθηκε την πύρινη περίοδο 2007 – 2009 και έριξε την χώρα στον γκρεμό.
Η τυχοδιωκτική καριερίστικη βουλιμία τους για τους πρωθυπουργικούς θώκους έστω και στιγμιαίους – εκτός των εντολών που είχαν – έπρεπε να ικανοποιηθεί ακόμη και επάνω στα κοινωνικοοικονομικά ερείπια της χώρας. Σήμερα οι εφήμεροι κομπάρσοι αυτού που προβάλλεται ως πολιτικό σύστημα είναι άλλοι.
Προσπάθησα τότε, καθώς και πολύ πριν, και πολλές φορές, να αποτρέψω την μοιραία για την χώρα εξέλιξη. Οι ευθύνες είναι πολλών. Ορατών και κρυβόμενων, σκοτεινών.
Αυτά όμως δεν αποτελούν χαρακτηριστικά και εκφράσεις μιας ελεύθερης, δημοκρατικής, πολιτισμένης πολιτικής δημόσιας σφαίρας.
Ο λαός, οι πολίτες οφείλουν να δείξουν ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής κρίσης, ευθύνης και ενηλικίωσης. Αυτό που δεν έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο τους καθιστά υπόλογους απέναντι στις νέες γενιές.




Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη