Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από την ομιλία του στον Βόλο: «Να μιλήσουμε σοβαρά για την ανάπτυξη»)


ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ



Η ανάπτυξη είναι το προνομιούχο για ένα επαρκές, υπεύθυνο, έξυπνο σύστημα Ελλάδα πεδίο. Όπως θα σας αναλύσω η Ελλάδα είχε και έχει μεγαλύτερες και περισσότερες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αναπτυξιακές δυναμικές και δυνατότητες. Συμπολιτεύσεις όμως και αντιπολιτεύσεις δεν έχουν τις ικανότητες να διαχειρισθούν, να εκφράσουν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας. Σε συνθήκες αναπτυξιακού αναλφαβητισμού και κυριαρχίας του ατομικού, του οικογενειακού, του συντεχνιακού επί του γενικού συμφέροντος, του κοινού καλού, δεν μπορούν να διαμορφωθούν στρατηγικά αναπτυξιακά σχέδια.
Σε μεταβατικές περιόδους όπως η σημερινή αναδεικνύονται νέοι πρωταγωνιστές.
Τα Επιμελητήρια μπορούν να συγκεντρώσουν δυνάμεις, ενέργειες, ανθρώπινες ικανότητες, ανθρώπινο κεφάλαιο να μετασχηματισθούν σε πρωταγωνιστές του νέου αναπτυξιακού κύκλου. Να αρθρώσουν, να υφάνουν μια συμμαχία των παραγωγών έναντι αυτής των κερδοσκόπων και του παρασιτισμού. Θεωρώ έκφραση αυτής της τάσης, αυτού του ενδιαφέροντος τις προσκλήσεις που δέχομαι από Επιμελητήρια για την ανάπτυξη, την καλλιέργεια μιας νέας αναπτυξιακής παιδείας, νέων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Το ζήτημα σήμερα είναι η τροφοδότηση της θέλησης, της πίστης, του ενθουσιασμού για τον επανασχεδιασμό, για την αναπτυξιακή ανοικοδόμηση της χώρας.

Ο κρατοκεντρισμός και η καζινοκεντρικότητα, το άσχημο τοπίο το οποίο όλοι μαζί συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, δεξιοί και αριστεροί έστησαν κατέρρευσε. Ο νέος κύκλος θέλει τα νέα υποκείμενα, νέους στις ιδέες και το ήθος ανθρώπους. Τα παλιά δεν μπορούν και ακόμη σκέφτονται πως θα ανακυκλώσουν το παλιό.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκανε ένα μεγάλο βήμα. Έθεσε την ημερήσια διάταξη. Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης έλεγαν ότι όποιος ονομάζει τα πράγματα καθορίζει την εξέλιξη τους.


ΗΘΕΛΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ

(Η απάντηση στο ερώτημα γιατί οι νέοι άνθρωποι  δεν εκφράζονται, δεν δρουν με αυτές τις ιδέες που τέθηκε κατά την συζήτηση)

Έχω υποχρέωση, οφείλω να το πω ότι οι γνωστοί άγνωστοι που έλεγξαν και κατέστρεψαν την πολιτική ζωή στην χώρα, επέλεξαν να κάνουν τους νέους κουκουλοφόρους, ψευτοαναρχικούς ή να τους κρατούν φυλακισμένους σε συντηρούμενες από τον δημόσιο προϋπολογισμό απαρχαιωμένες Σταλινικές σκοταδιστικές γιάφκες ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στις έκτακτες συνθήκες, παρά να τους επιτρέψουν την επικοινωνία με αυτές τις ιδέες. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Αυτό το πλήρωσε η Ελλάδα. Αλλά αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι δεν ενδιαφέρονταν για την Ελλάδα. Έτσι εξηγείται η μεταπολιτευτική εξορία μου.

 

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη