Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ΕΞΥΠΝΗ ΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Από συνέντευξη του σε Ρ/Σ. Απάντηση σε ερωτήσεις)


Η ΕΞΥΠΝΗ ΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣΤο Ναι είχε ένα στοιχείο δουλικότητας και αθώωσης του κακιστοκρατικού, δανειοπαραγωγικού Κονκλάβιου των Βρυξελών.
Το Όχι είχε το στοιχείο της ελαφρότητας, της αθώωσης της εδώ αριστεροδεξιάς χρεοβώρου κακιστοκρατίας, της περιφρόνησης του λαού, παρ’ όλο που το δημοψήφισμα στήνονταν στο όνομα του. Είναι γνωστή αυτή η χειραγωγητική πρακτική. Αναφέρθηκα στην ομιλία μου στον Βόλο ένα μήνα πριν την 5η Ιουλίου. Έκφραζε βέβαια και το ανυπότακτο του Έλληνα. Ένα ακαλλιέργητο όμως και όχι ένα πολιτικό, σύγχρονο, καλλιεργημένο , έξυπνο, ανυπότακτο.
Η σοφή, η έξυπνη αξιοπρεπής πολιτική στάση ήταν αυτή της Αποχής, η οποία επαναπροσδιόριζε το πεδίο και τις σχέσεις, χωρίς αγριότητες, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας.
Βέβαια ο λαός προκλήθηκε από τις υποδείξεις των έξωθεν, πολλοί από τους οποίους ιστορικά δεν έχουν καθαρό μητρώο. Προκλήθηκε η μνήμη του λαού και είναι φυσιολογικό.
Προκλήθηκε πολύ περισσότερο από την υποκριτική και κακόφωνη εγχώρια χορωδία του ΝΑΙ που την συνέθετε ένας ένοχος και παρηκμασμένος, λεγόμενος πολιτικός, κόσμος. Προσέλαβαν στην χορωδία και ορισμένες νέες στρατολογήσεις.
Ορισμένοι εκ των υστέρων αμφισβήτησαν το δημοψήφισμα στο οποίο όμως συμμετείχαν. Ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι δεν είναι πολιτικοί άνθρωποι.


Ο Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (κ.α.) ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η γνώμη μου για τα πολιτικά κόμματα είναι γνωστή. Την συναντά κανείς στα βιβλία μου, στην προσωπική μου διαδρομή, στο πράττειν. Δεν νομίζω μάλιστα ότι η Επιστημονική, η Πανεπιστημιακή παραγωγή της μεταπολίτευσης έχει να δείξει κάτι καλύτερο.
Οι πληροφορίες για κόμμα Παπαδόπουλου και άλλων, μου έρχονται από απόπειρες στρατολόγησης γνωστών μου ανθρώπων. Είδα επίσης καιρό πριν, ένα υπογεγραμμένο μεν από τον ίδιο, συντεθειμένο δε από έναν ή δυο γραφιάδες, άρθρο σε εφημερίδα. Δεν εξεπλάγην που είδα στο άρθρο κλεμμένο το νήμα των σκέψεων, της ανάλυσης των λέξεων, των οριζόντων που εκφράζω εδώ και χρόνια αλλά κυρίως στο βιβλίο μου « Ελληνική Πολιτική Παιδεία». Εξεδόθη εκείνη περίπου την περίοδο. Πρόκειται για εσωτερική «Εθνική» παθολογία, ληστρικού τύπου, πολύ γνωστή σε μένα.
Για να μην επεκταθούμε όμως πολύ, να μην χάνουμε χρόνο, η επιστήμη και η ιστορία λέει ότι ο Α. Παπαδόπουλος(κ.α) ωφείλει να απολογηθεί για το παρελθόν αντί να επαγγέλλεται το μέλλον. Αυτό γίνεται στις πολιτισμένες χώρες και τις Δημοκρατίες.

Η ΘΕΡΙΝΗ ΕΦΟΔΟΣ


Τώρα για τον Συριζα, για την αυτοπαρουσιαζόμενη αριστερά της μεταπολίτευσης, είναι γνωστή η γνώμη και οι συγκρούσεις μου εδώ και δεκαετίες.
Όσον αφορά την κίνηση του Δημοψηφίσματος, νομίζω εκτός των άλλων, ότι μπέρδεψαν τα θερινά ανάκτορα με την θερινή περίοδο. Έτσι έκαναν την τελική έφοδο σε συνθήκες Τουριστικής θερινής περιόδου, το 2015. Έναν αιώνα περίπου μετά. Ας τους περιπαίξουμε λίγο όπως λένε στην Κρήτη. 

 

 

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη