Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - (μιλώντας στην Κατερίνη) - ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Οι υπερβόρειοι παρουσιάζονται αδιάβαστοι και οι εδώ δεν κατανοούν τί σημαίνει η Ελλάδα ηθική δύναμη. Ενώ είναι η στιγμή, ο καιρός για ελληνικό πολιτικό χορό, για συρτάκι  στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμβούλια, Ευρωκοινοβούλιο και στην ευρωπαϊκή κοινωνία πολιτών. Η χώρα όμως  δεν έχει χορευτές. Είναι αχόρευτος, όπως θα έλεγαν οι παλιοί. Εξωελλαδικοί κύκλοι με τα γνωστά εγχώρια κλιμάκιά τους, πολλές φορές τα δεύτερα με μεγαλύτερο ζήλο – το διαπίστωσα το 1994 και το 2004 – φρόντισαν γι' αυτό. Τότε που εκτός των άλλων αλήτες χόρευαν επάνω στα κόκαλα των νεκρών της Σμύρνης και της Ιωνίας.
   Θα παρασύρουμε στον πολιτικό χορό τον πολιτικό χασάπικο, τον μακελάρικο  και άλλους ευρωπαίους. Έτσι οι Ιταλοί, ιδιαίτερα οι Ρωμάνοι, οι κάτοικοι της Ρώμης, θα ξαναμάθαιναν έναν ιστορικό χορό της πόλης τους. Τον μακελάρικο που μαζί με τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο μετεγγατεστάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν χασάπιδες που χόρευαν εξ ου και μακελάρικος.  Δεν έσφαζαν ανθρώπους και λαούς.