Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

 

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ


19 ΜΑΪΟΎ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΥ



Σε μια ιστορική συνέντευξη τύπου αληθινών, μεγάλου κύρους μη κυβερνητικών οργανώσεων στις Βρυξέλες τον Σεπτέμβριο του 2004 πρότεινα την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού. Όπως το ανέμενα προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στους Κεμαλοισλαμιστές ρατσιστές της Άγκυρας. Πριν επιστρέψω στην Αθήνα καταστράφηκε η ιστοσελίδα μου από τους Τούρκους και τους Αλβανούς. Για τους δεύτερους τα συμπεράσματα δικά σας.

Η ομιλία μου στην συνέντευξη των Βρυξελών για τις Τουρκικές παθολογίες περιλαμβάνεται στον τόμο "Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα Αγώνας και Νίκες σε Δύο Μέτωπα" Εκδόσεις Στράβων. Περιλαμβάνονται επίσης τα εξής κείμενα: “ Οι σχέσεις Κεμαλισμού και Ναζισμού, Οι Πόντιοι της Ημαθίας και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, Ο Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος και οι Εβραίοι”.

Το 2023 εκατό χρόνια μετά το έγκλημα η πρόταση αυτή θέτει ένα υψηλό πεδίο μεγάλης ανθρωπιστικής πολιτικής για την Ε.Ε. και την Ελλάδα. Η δεύτερη έχει χρέος να πρωταγωνιστεί και την ευθύνη να αποκτήσει Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική. Στο "Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Το Τουρκικό Πρόβλημα – Η Ανθρωπιστική Ελλάδα" Δεύτερη έκδοση.


* Η πρόταση απαντά επίσης, μάλλον γελοιοποιεί την τριακονταετή πλέον απόπειρα κατάργησης της 19ης Μαΐου από ηλιθίους, εθελοντές ηλίθιους και έμμισθα παπαγαλάκια των διαχρονικών ΥΠΕΞ (1996 – 2023). Τους δίνουν κάποιο μπασκίσι από ότι καταλαβαίνω. Πρωτοπόρος σε αυτό ήταν ο Γιωργάκης. Τα έδωσε όλα για να πετύχει την κατάργηση.

Ψευδαισθήσεις πονηρών και ηλιθίων.

Η 19η Μαΐου αποτελεί πλέον σύμβολο απελευθέρωσης και ανθρωπισμού για όλους τους αυτόχθονες λαούς της Μικράς Ασίας από τον κόλπο της Σμύρνης έως τον Ευφράτη. Τους Λαούς, τους Πολίτες και τους Ανθρώπους που θέλουν τα νερά τους καθαρά, γαλάζια και όχι κόκκινα από ανθρώπινο αίμα.



Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Ιανουάριος 2023