Κυριακή 9 Απριλίου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΚΥΩΝΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΑ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΚΥΩΝΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΑ.


ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Πρώτη. Έκδοση από τον Δήμο Σικυώνος σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία όλου του εκτενούς αποσπάσματος του Παυσανία για την Σικυώνα. Στην Ελληνική και σε άλλες γλώσσες. Η ΣΙΚΥΩΝ είναι ένα από τα πλέον ισχυρά, φωτεινά ΣΗΜΑΤΑ στον κόσμο.


Δεύτερη. Την 19η Μαΐου 2023 στεφανώνουμε τους νεκρούς, τα θύματα των Κεμαλοισλαμικών θαλάσσιων, αμφίβιων Μαουτχάουζεν, των αμφίβιων Άουσβιτς, των Παραθαλάσσιων πόλεων του Πόντου και της Ιωνίας. Τους νεκρούς της Σμύρνης.

Σε ένα από τα ωραιότερα τοπία του κόσμου, στον Κορινθιακό.

Να στείλουμε ένα Μήνυμα Ζωής ενάντια στις ιδεολογίες του θανάτου. Τον Κεμαλοισλαμισμό και τον Ναζισμό.

Να υπερασπίσουμε το Γαλάζιο των θαλασσών μας. Οι Κεμαλικοί, οι Τούρκοι ιστορικά έκαναν τις θάλασσες κόκκινες με το αίμα των αυτόχθονων λαών.

Αν είμαι στην Ελλάδα θα είμαι μαζί σας. Με το Δήμο Σικυώνος και τους Ίωνες της Σικυώνος.


Τρίτη. Η συνομιλία μου μαζί σας, ο Λόγος μου, θέλω να είναι γόνιμος, καρποφόρος, όχι άκαρπος.

Θέλω να έχει δημιουργική συνέχεια.

Προτείνω λοιπόν στον Δήμαρχο σας Σπύρο Σταματόπουλο, να οργανώσει σε αυτόν τον ωραίο χώρο της βιβλιοθήκης σας ομιλία μου με το εξής θέμα:

Πως Οικοδομούμε Ένα Ποιοτικό, Τοπικό, Τουριστικό Σύστημα – Η περίπτωση της Σικυώνος.

Κρατείστε μία πρόβλεψη – πρόγνωση μου. Οι βιβλιοθήκες θα επιστρέψουν. Οι άριστοι θα διαβάζουν σοβαρά βιβλία. Οι κουμπούρες δεν το κάνουν.

Η Πελοπόννησος από μόνη της μπορούσε και μπορεί να έχει 20 εκ. επισκέπτες. Από το 1999 στην Τρίπολη πρότεινα ένα σχέδιο, ένα κείμενο για αυτό στο “Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία”.

Η Σικυών, η Σικυωνεία μπορεί να αποτελέσει τόπο προορισμού Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Αν γίνουν αυτά που προτείνω στο “Αναστήλωση Ο Τουρισμός ως Πολιτιστική Οικονομία” εμείς διαμέσου της βιομηχανίας της φιλοξενίας “θα Παγκοσμιοποιούμε δεν θα μας Παγκοσμιοποιούν” έγραψα χρόνια πριν.


Αυτό είναι το Ελληνικό πλεονέκτημα, η ευλογία μας.


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Απρίλιος 23