Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ

(Με αφορμή την καθ΄ υπόδειξιν επίσκεψη του προβληματικού ασθενούς και την συμβολή των επισήμων μας στην θεραπεία του)



Κατά την πρώτη επίσκεψη του εν υπηρεσία σήμερα πασά του ρατσιστικού καθεστώτος της Άγκυρας στην Αθήνα, του απηύθυνα μια δημόσια επιστολή. Δεκαετίες τώρα είναι γνωστό ότι παρακολουθούν συστηματικά αυτά που λέω και κάνω. Πολλά επίσης τα παράπονα τους προς την Αμερικανική Διοίκηση για τις Διεθνείς Ανθρωπιστικές δραστηριότητες μου.

Αποκορύφωμα το 2008. “Τουρκικός ρατσισμός και Η.Π.Α.” στο Νέο Ανατολικό Ζήτημα.

Πράγματα γνωστά.

Ο τίτλος της επιστολής μου ήταν: Που είναι οι 353.000 γείτονες σου Ταγίπ;

Ένα άλλο επίσης ερώτημα που έθετε και θέτει η επιστολή ήταν γιατί ήθελαν να με σκοτώσουν. Είναι επίσης γνωστό. Γιατί; Γιατί απλά ήθελα, αγωνιζόμουν Διεθνώς να επιστρέψει ο Ανθρωπισμός στην Τραπεζούντα, στην Μικρά Ασία. Ζώνη της Humanitas την θεωρούσε ο Κικέρων.

Η επιστολή περιλαμβάνεται στην έκδοση στην Τουρκική του βιβλίου μου Πόντος η Επιστροφή μίας Πανάρχαιας Ταυτότητας. Pontos Antik Bir Kimligin Geri Donusu. Εκδόσεις Στράβων. Stravon Vavinevi.

Αν οι επίσημοι εκπρόσωποι μας ήταν ηγεμονικοί, με αυτοπεποίθηση θα το δώριζαν στους εκπροσώπους του ρατσισμού κατά τις πληθωριστικές εμονικές, μανιακές συνευρέσεις τους.

Γίνονται αυτά στις Διεθνείς Σχέσεις, εκτός πρωτοκόλλου.

Με αφορμή την νέα επίσκεψη, μια και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και συνολικά τα κόμματα μη κόμματα αποτελούν μέρος της ιατρικής ομάδας (οι νοσοκόμοι) για την θεραπεία του προβληματικού ασθενούς, είναι η στιγμή να απευθύνω ορισμένα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Εμείς οι Τραπεζουντίνοι θέλουμε την Ιστορική Εκκλησία μας. Τον Ναό της του Θεού Σοφίας της Τραπεζούντος.

Όχι ως Μουσείο που την έκανε ένας ξένος με τον Πόντο Βαλκάνιος εγκληματίας.

Αλλά ως Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Οι Παλαιστίνιοι έχουν στην Ιερουσαλήμ το ιστορικό τέμενος τους το Αλ Ακσα. Οι αυτόχθονες Πόντιοι στερούνται του ιστορικού Ναού τους και όχι μόνον.

Δεν έχουμε καμιά αφέλεια όπως πολλοί στην Αθήνα ή ψευδαίσθηση ότι θα μας την δώσουν οι ρατσιστές της Άγκυρας. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες παροξυσμού της ανίατης ασθένειας τους.

Για αυτό όμως που είμαστε βέβαιοι, βεβαιότατοι, είναι ότι την εκκλησία μας θα μας την δώσουν τα αδέρφια μας.

Τε εμέτερον τα’ αδελφοπαίδια που επέμναν σην Πατρίδαν, σην Τραπεζούντα, σον Πόντον”

Σε αυτούς με αυτήν την προσφώνηση έχω αφιερωμένο το βιβλίο μου.

Μια αναφορά προς την ετήσια Αυγουστιάτικη Ντροπή της Διεθνούς Κοινότητας όλων των ανθρώπων και όλων των θρησκειών.

Ιδιαίτερα ο Μουφτής του Καΐρου του οποίου σημείωσα με σεβασμό μια ευγενική ανθρωπιστική αντίδραση σε μια γνωστή πράξη βαρβαρότητας, θα συμφωνεί μαζί μου, θα είναι μαζί μου. Η αντίδραση του τότε δεν είχε συνομιλητές στην δική μας πλευρά.

Να σταματήσει ο συστηματικός εκβιασμός, ο βάρβαρος εμπαιγμός, η ταπείνωση, η παραβίαση της ιερότητας την Ορθόδοξης λειτουργίας της 15ης Αυγούστου στην επί του Όρους Μελά Μόνη της Παναγίας. Πρόκειται για την ντροπή της Δύσης και της Ανατολής όλων των θρησκειών και δογμάτων.

Μια συμβουλή ένα μάθημα ιστορίας.

Ο Σελίμ Ταγίπ, ξέρεις για ποιον μιλώ, είναι υπερβολικά οργισμένος μαζί σου. Για τα εγκλήματα που συνεχίζετε να διαπράττετε εις βάρους ενός όμορφου, ιστορικού ιερού τόπου και των αυτόχθονων ανθρώπων του. Του Πόντου και των Ποντίων.

Δεν θα σε δεχθεί καλά, καθόλου καλά στον άλλο Κόσμο.

Είναι οργισμένος για την Αγία Σοφία, την Σουμελά αλλά πολύ περισσότερο για την δολοφονία της Ποντιακής Γλώσσας. Της πλησιέστερης προς την Αρχαία Ελληνική ομιλούμενης σήμερα γλώσσας. Ήταν η γλώσσα του. Η γλώσσα της μεγάλης Ποντίας μητέρας του.

Ρώτησε να σου πουν για την γελοιοποίηση σας στον Ο.Η.Ε., στην Γενεύη και την Νέα Υόρκη, για αυτό το Διεθνές Ζήτημα. Στο “ The Pontian Question In The United Nations ”

Ένα δώρο μου, δικό μου προσωπικό δώρο προς τος Τραπεζούντιους. Για αυτούς που έφυγαν αλλά κυρίως για αυτούς που έμειναν στον Πόντο. Για αυτά τα νέα παιδιά που την ομιλούν καλύτερα από όλους στον Πλανήτη γη.

Εμείς ως επιλογή δεν έχουν καλάσνικωφ ή εμ 16.

Αλλά έχουμε ευγενείς ιδέες, αξίες, λύρες και χορούς. Μια ταυτότητα τόπου και ανθρώπων χιλιετηρίδων. Αυτά είναι ακαταμάχητα χιλιετίες τώρα.

Εμείς δεν εκδικούμαστε ενάντια στους Μουσουλμάνους της Θράκης για τα εγκλήματα που συνεχίζετε εσείς σήμερα εις βάρος των Ποντίων.

Η Παγκόσμια Ιστορία λέει ότι μόνον οι Έλληνες έχουν αυτό το ήθος, αυτήν την ευλογία.

Σε παρατηρώ που φωνασκείς, φλυαρείς σε αυτή την ηλικία μάλιστα, εντός και εκτός Πόντου. Εντός και εκτός της Μικράς Ασίας.

Όμως με τα ψέματα, τις κουτοπονηριές, τις φλυαρίες, το κεβεζιλίκ, gevezelik δεν σώζεται αυτό το τερατώδες οικοδόμημα που κατασκεύασε, με την αρωγή αυτών τους οποίους πάλι σήμερα εκλιπαρείς, ο Βαλκάνιος Εγκληματίας όλων των αυτόχθονων Λαών της Μικράς Ασίας, Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Αλεβί, Γεζίδι.

Εσύ από Ισλαμιστής κατέληξες Κεμαλοισλαμιστής. Ήταν συμφωνημένο από την αρχή αυτό.

Ο Κεμαλισμός Ταγίπ είναι μία ιδεολογία θανάτου. Χειρότερη από τον Ναζισμό. Πόσα χρόνια σφάζετε; Πόση είναι η ποσότητα, ο όγκος του αίματος που παρήγαγε και παράγει η δική σας Μηχανή Θανάτου;

Πήρες κακό δρόμο, σού έδωσαν κακό ρόλο.

Ήρθε όμως το τέλος Ταγίπ.

Έρθεν το τέλος Ταγίπ. Ετελέθεν.

Μου είπαν ότι έμαθες τα Ποντιακά, τα Αρχαία Ελληνικά από τους Ποντίους.

Τι θα ήταν ο Πόντος χωρίς τους Ποντίους; Τίποτα.

Ένας Τραπεζουντίνος Ανθρωπιστής.




Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2023


Αυτά προς το παρόν