Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ 2024 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΠΟΚΕΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

ΤΟ 2024 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΠΟΚΕΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ


Με αφορμή ένα κύκλο συνεδρίων πολιτικών ομάδων ήθελα να γνωρίζω – αυτό πρέπει να το αποφασίσουν κατά τα συνέδρια τους - ποια θα είναι η γνώμη τους, η θέση τους, η συμπεριφορά τους προς μία ιδεολογία θανάτου. Τον Κεμαλισμό. Η σχέση τους με τον Χίτλερ του Βαρδάρη.

Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ αποκαλούνταν ο Μουσταφά του Ρήνου.

Η αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας το 1994 αποτέλεσε μία υψηλή στιγμή ηθικής, διανοητικής γεωπολιτικής απελευθέρωσης και αυτοσεβασμού των Ελλήνων. Μας απελευθέρωσε από τα γεωπολιτιστικά, διανοητικά, πολιτικά δεσμά. “Τις διανοητικές Βάσεις του Θανάτου” όπως τις ονόμασα.

Ακολούθησαν όμως συμπεριφορές, πράξεις από τα γνωστά πρόσωπα, παλινόρθωσης αυτής της ιδεολογίας του θανάτου. Προσβολής της μνήμης των νεκρών μας και της αξιοπρέπειας μας. (Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα Αγώνας και Νίκες σε Δύο Μέτωπα)

Τελευταίο αποκρουστικό κρούσμα η φωτογραφία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον Βαλκάνιο εγκληματία στην Μικρά Ασία, τον Κεμάλ.

Η άγνοια στην πολιτική δεν επιτρέπεται και πολύ περισσότερο, δεν αποτελεί άλλοθι. Αλλά όταν εμφανίζεται ακολουθεί η δημόσια συγνώμη. Όταν μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στον πυρήνα και στις πολλές παραφυάδες του διακρίθηκε για την Κεμαλολαγνία και την Κεμαλοναζιστική τοξικότητα στο παρελθόν.

Προβλέπεται επίσης η προαναφερθείσα επίσκεψη τον προσεχή Μάιο του αρχηγού της Ν.Δ. στην Άγκυρα.

Είναι γνωστό ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι μας δεν τα πηγαίνουν καλά με το πρωτόκολλο των Ιστορικών στιγμών του Έθνους μας οι οποίες δεσμεύουν και καθορίζουν το διπλωματικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Πολιτείας.

Η επίσκεψη όμως τον Μάιο θα αποτελεί προσβολή της Μνήμης των Νεκρών μας αλλά και της πολιτικής μνήμης και Αξιοπρέπειας όλων των ζώντων Ελλήνων όχι μόνον των Ποντίων. Και έτσι θα αντιμετωπισθεί.

Ο Μάιος είναι ιερός μήνας για τους Ποντίους. Ιδιαίτερα τις νέες γενιές, τους μαθητές, τις μαθήτριες των Ελληνικών Σχολείων στην Ελλάδα και την Διασπορά. Η επιλογή είναι ιερότητα ή ρατσιστικά ανέκδοτα για τους Ποντίους.

Είναι μήνας απελευθέρωσης, αποκατάστασης της ηθικής βλάβης που υπέστησαν ως ομάδα από το έγκλημα και ανάκτησης του αυτοσεβασμού, της υπερηφάνειας τους, της ανθρώπινης ακεραιότητας τους. Μπορεί ως Πρωθυπουργός στα πλαίσια της γνωστής πολιτικής του να μεταθέσει τους χρόνους της επίσκεψης επισκεπτόμενος όμως παράλληλα την επί του Όρους Μελά Μονή της Παναγίας τον προσεχή Αύγουστο.

Το ερώτημα αλλά και το μήνυμα μου, είναι σαφές. Είναι επίσης γνωστό σε ποιους απευθύνεται ατομικά και συλλογικά.

Το έτος 2024 θα είναι έτος Αποκεμαλοποίησης της ηθικής, διανοητικής και πολιτικής δημόσιας σφαίρας στην χώρα, την Ελλάδα.

Η αποκεμαλοποίηση με πρωταγωνιστές τις νέες γενιές θα πάρει πολλές μορφές.

Πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών ιδανικών και αξιών του μείζονος Ελληνισμού.

Για Αθλητικό Πρωταγωνιστισμό προβολής ενός νέου ανθρωπισμού που έχει ανάγκη η ιστορική περιοχή μας, η Ευρώπη και η Μικρά Ασία απέναντι στην εγκληματική τοξικότητα μιας ιδεολογίας θανάτου, ενός πολιτισμού θανάτου, των οργάνων και των μηχανισμών του αλλά και αυτών που τον ανέχονται, τον προωθούν, τον νομιμοποιούν και τον προστατεύουν.

Η Κεμαλική, η Κεμαλοισλαμική μηχανή θανάτου παράγει θάνατο εκατό χρόνια τώρα. Η Χιτλερική μηχανή, ο ναζισμός έξι.

Ομοιότητες ανάμεσα στον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό” στο Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα. Στην Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα στο THE PONTIAN QUESTION IN THE UNITED NATIONS.




Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Φεβρουάριος 24