Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ – ΣΥΡΙΖΑΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

ΟΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑΣ

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΝ


Δυστυχώς οι σχολές Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας δεν έχουν αναλύσει σοβαρά τα κόμματα της μεταπολίτευσης και τους μετασχηματισμούς τους. Ούτε βέβαια τις μεταστάσεις της τερατογονίας, του τέρατος. Η Επιστημονική παραγωγή είναι ανύπαρκτη ή  απολογητική του καθεστωτισμού. Έτσι το «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ – ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος» είναι παρ’ όλο που δεν το ολοκλήρωσα, ένα μοναδικό, Κλασσικό για αυτά τα ζητήματα βιβλίο. Το σχεδίασα για τον Νοέμβριο του 2009. Έπρεπε όμως να βγει πριν τις προσχεδιασμένες και μοιραίες για την χώρα εκλογές του 2009. Όφειλα να κάνω γνωστή την άποψη μου για τα επερχόμενα κακά.
Το βιβλίο είναι χρήσιμο για την ανάλυση του κόμματος μη κόμματος του συριζα. Το πώς μια πρώην γιάφκα επιβάλλεται ως κόμμα μη κόμμα στα πρότυπα του ΚΚΚΑΣΟΡ. Εκτός αυτού ένας Επιστημονικός αναλυτής παρατηρεί ότι υπάρχει ένας κρυφός, παράνομος δεσμός του με ένα από τα κλιμάκια του πρώην ΚΚΚΑΣΟΡ. Θα μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν τον κρυφό δεσμό τους. Αυτός δεν κρύβεται πλέον. Είναι κατανοητός και από τους απλούς πολίτες. Εξάλλου είναι πολύ προστατευτικοί και μακιγιέρ τελευταίως του κυρίως ενόχου, του Λεβέντη.

 Όσον αφορά τους 58. Η πολιτική επιστήμη λέει ότι πρόκειται για μια ένοχη, υπόλογη καθεστωτική ομάδα. Ούτε Κέντρο είναι, ούτε αριστερά.
Μπορεί να καταγραφεί ως ολοκληρωτική αριστερά.
Μετά την κατάρρευση των μεταπολιτευτικών καθεστωτικών δυνάμεων εμφανίζονται,  τέτοιού είδους  μορφώματα. Όπως έγινε μετά την πτώση της χούντας. Είναι ένα είδος ΕΠΕΝ.
Προκαλεί επίσης τον γέλωτα η Πιθικίστικου τύπου σύγκριση τους με την Ιταλική Εμπειρία της Ελιάς. Εκτός του ότι ο «μπός» τους (είναι όρος της Αμερικάνικης Κοινωνιολογίας) ήθελε να κόψει τις Ελιές. Ο Όμηρος θα τους ονόμαζε βουτηροφάγους.
Όπως γράφω στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη» η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αναγέννηση,  Αλλαγή. Όχι Αλλαγή Φρουράς.


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη