Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΟΜΠΑΝΙ – ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από την ομιλία του στην αίθουσα Αργοναύται  - Κομνηνοί)

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΟΜΠΑΝΙ – ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ
ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ


Την Επιστημονική και Πολιτική δικαίωση δεν την συναντάς μόνο στο απόσπασμα της ομιλίας μου του 1996 όπου προειδοποιώ για την επερχόμενη κατάληξη στο Γερμανικό Λάντ. Ένας νέος άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός και υψηλού ήθους ο Δημήτρης Κεχαγιάς πέρασε αυτό το απόσπασμα μέσω διαδικτύου σε εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά νέους. Οι νέοι άνθρωποι αποκτούσαν μνήμη και η ιστορία δια της νέας τεχνολογίας τιμωρούσε τις ένοχες ψευτοελίτ. Φυσιολογικά θα έπρεπε να προσκληθώ σε ένα τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και όχι μόνον, του Πανεπιστημίου για να μιλήσουμε για αυτό. Αλλού θα το έκαναν.
Η δεύτερη όμως Επιστημονική δικαίωση βρίσκεται στο τέλος της ομιλίας μου. Στην αναφορά μου στις παθολογίες του Τουρκικού Προβλήματος. Για τις ιδέες και την αλληλεγγύη μου προς την Μικρασιατική Άνοιξη αντιμετώπισα έναν διαρκή, προσχεδιασμένο, βρώμικο πόλεμο από τους εδώ εγκατεστημένους πραιτοριανικούς μηχανισμούς. Από την πολιτιστική δεξιοαριστερή νεοεθνικόφρονα χούντα της μεταπολίτευσης. Σε ειδικές συνεδριάσεις, σε σκοτεινές αίθουσες – όπως συνήθιζε η προηγούμενη χούντα - αποφάσιζαν τους τρόπους του βρώμικου πολέμου. Τον συνεχίζουν ποικιλοτρόπως ακόμη και σήμερα, όπως στην «Αυγή» της 20ης Αυγούστου. Πρέπει ένας ευαίσθητος δημοκράτης πολίτης να απαντήσει σε αυτό το Λούμπεν. Να τους πει ότι εγώ το Ποντιακό το έκανα με τους «Ιταλούς», με τον Γκράμσι, όχι τους Ποντίους. Ακόμη και η πρωτόγονη καριερίστικη νομενκλατούρα του ΚΚΚΑΣΟΡ μας είπε «Ιταλούς, Κούρδους». Ποντίους δεν μας είπε. Το έκανε η παρηκμασμένη «Αυγούλα».

Τι θα σκέφτεται ο Σανταίος θείος της μητέρας μου Ιωάννης Πασαλίδης και όχι μόνον αυτός.
Είναι φανερό ότι επιδιώκουν να ανανεώσουν τους πραιτοριανικούς μηχανισμούς. Αυτοί όμως οι μηχανισμοί κατέρρευσαν από τα κτυπήματα της Ιστορίας και της Αλήθειας. Όταν την δεκαετία του 80’ μίλησα για τις Γκουέρνικες της Ανατολίας δέχθηκα Ατλαντικά και ψευτοαριστερά πυρά. Σήμερα οι λέξεις Κομπάνι - Γκουέρνικα ξαναγράφουν την ιστορία, αποκαθιστούν την ιστορία.
Είναι η εποχή της διανοητικής απελευθέρωσης των Ελλήνων και κυρίως των νέων γενεών.


*Η αφίσα από το βιβλίο Ελληνική Πολιτική Παιδεία.



Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη