Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από συνέντευξη σε Ρ/Σ)


ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ




Ας κάνουμε μια περιορισμένη καταγραφή των συμβάντων στο χωριό Δρυάδες της Χειμάρας, στην Βόρειο Ήπειρο.
Έχουμε μια εγκληματική πράξη βανδαλιστικής, τζιχαντιστικής βαρβαρότητας όπως ονομάζεται σήμερα, με την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου.
Αυτή η πράξη έφερε επίσης στην επιφάνεια την αρχαιοκαπηλική, ληστρική ειδίκευση του Ράμα και του πατέρα του Κριστάκ. Από ότι διάβασα η συνήθεια φθάνει μέχρι τον Εμβέρ Χότζα.
Αυτά τα φαινόμενα έχουν ιστορικό βάθος και παρατηρούμε ότι επιστρέφουν σήμερα τον 21ο αιώνα.
Στην Μοσχόπολη λίγους αιώνες πριν δεν κατεδάφισαν μόνο μια εκκλησία αλλά κατέστρεψαν μια ολόκληρη πόλη. Έναν φάρο πολιτισμού. Αθήνα την ονόμαζαν οι κάτοικοι της και οι επισκέπτες της.
Για την αρχαιοκαπηλική, αρχαιοληστρική ειδίκευση τυχαίνει να έχω μια αναφορά στο τελευταίο μου βιβλίο. Στο κείμενο για την «Επικαιρότητα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κεφαλαίου»

Αν μεταφερθούμε σε ένα άλλο πεδίο θα δούμε ότι στην Σκιπτερία έχουμε την μόνη στην Ευρώπη κυβέρνηση συνεργασίας αυτοαποκαλούμενων σοσιαλιστών,  συνεργατών των Ναζί και Ιταλών φασιστών. Τα αποκρουστικά φαντάσματα της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Ο Αλβανικός φασισμός και εθνικισμός είναι ιδιαίτερα αντιδραστικός, ιδιαίτερα εγκληματικός. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο φαινόμενο.



Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη