Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - (απαντώντας σε ερώτηση κατά την ομιλία του στη σχολή του Αριστοτέλη στην Ημαθία)



ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΦΚΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΩΝ
          ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

     Το ζητούμενο πάντοτε αλλά πολύ περισσότερο σήμερα στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η διανοητική και πολιτική εντιμότητα. Επομένως πρέπει να πούμε με παρρησία ότι άλλο δημοκρατική παράταξη και άλλο τα εκφυλισμένα πλοκάμια, με πρόσφατες στρατολογήσεις, του τέρατος. Είμαστε μετά την τερατογονία. Γι’ αυτήν μίλησα στο ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ . Όπως άλλο πολιτική, πολιτικό κίνημα και άλλο γιάφκες αδιαφανών μηχανισμών.
     Ποιός σοβαρός και έντιμος άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν την επιχείρηση ελέγχου του νέου ιστορικού κύκλου και των υγιών, δυναμικών και εκφράσεων που αρχίζει να παράγει η κοινωνία.
     Ποιός  μπορεί να ταυτιστεί με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το ποδοπάτημα της χώρας.
     Ο λαός, οι πολίτες μετά τις διαδοχικές χειραγωγήσεις που υπέστησαν είναι προσεκτικοί με τις από τα πάνω επιχειρήσεις χειραγώγησής του.
     Γιατί ήθελα να μιλήσω στο κλασικό θέατρο του τόπου σας; Γιατί  η πολιτική μας παράδοση είναι αυτή του φωτός όχι του σκότους. Μια δημόσια ζωή του φωτός επιθυμούν οι νέες γενιές. Αυτός είναι ο δρόμος αναγέννησης και ηθικοποίησης της πολιτικής ζωής. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.