Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ






- Ψάχνω να βρω στην ιστορία πολιτικές, κυβερνητικές, ακαδημαϊκές και δημοσιογραφικές ομάδες που να βρέθηκαν σε τόσο δύσκολη θέση, ουσιαστικά να γελοιοποιήθηκαν, μετά από μία πράξη υψηλής πολιτικής αξίας όπως αυτή του Προέδρου Μπάιντεν και δεν βρήκα.

Η μόνη περίπτωση ήταν αυτή αυτών, της Αθήνας μη Αθήνας. Της Ελλάδας μη Ελλάδας. (Η ερμηνεία των όρων στα βιβλία μου – ΝΕΟ Λογισμικό το ονόμασε ένας νέος άνθρωπος).

Για μένα ήταν ερμηνεύσιμο και προβλεπόμενο.

Διαπιστώνω όμως εκ νέου ότι αγνοούν την λέξη συγνώμη.

Καλά στα Δεξιό – Αριστερά Κόμματα και στα Υπουργεία αλλά ούτε στις οικογένειες τους δεν την διδάχθηκαν;

- Η δυναμική του Ποντιακού Ζητήματος είναι πολύ ιδιαίτερη. Πολύ μεγάλη. Λίγο μυαλό θέλει για να γίνει κατανοητό. Μέχρι τον Ο.Η.Ε. το έφθασα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.

- Αυτή όμως η δυναμική υπονομεύθηκε και υπονομεύεται στο εσωτερικό.

Το μεγάλο νέο κρούσμα στην πρώτη Εκατονταετία 1919 – 2019.

Αγώνα σε Δύο Μέτωπα” τον ονόμασα. Αναφέρομαι στα “Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα – Αγώνας και Νίκες σε Δύο Μέτωπα” και στο “ Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα …”


- Για τους λαούς, τις ομάδες, τα πρόσωπα που πετυχαίνουν αναγνωρίσεις, για τα χαρακτηριστικά τους, αναφέρομαι στην σελίδα 13 του βιβλίου “ΤΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ”.

ΟΧΙ εύκαιρα λοιπόν που έλεγε ο Ησίοδος.

- Ο πρώην Γερμανός Πρόεδρος Joachim Gauck αναγνώρισε ως γνωστόν την Ποντιακή Γενοκτονία κατά την διάρκεια της Προεδρίας του. Οι εδώ εκπρόσωποι... κατά τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου που τον συνάντησαν λίγες ημέρες μετά την δημόσια δήλωση του, ούτε καν τον ευχαρίστησαν.

Πρότεινα στην “Δωδεκάπολη” της Βάδης – Βυρτεμβέργης να του αφιερώσουν κατά την Πορεία Ζωής που διαπερνά την Πόλη της Στουτγάρδης κάθε 19η Μαΐου ένα πανό με τίτλο:

JOACHIM GAUCK ΧΑΙΡΕ

Αυτό θα γίνει και τον προσεχή Μάιο.

Ένα ερώτημα. Γιατί οι θεσμοί δεν βραβεύουν την “Δωδεκάπολη” της Βάδης – Βυρτεμβέργης;

Αν επικρατούν γραφειοκρατική ρουτίνα, πλέγματα, φθόνος, τότε οι εμπλεκόμενοι μπορούν να πάνε στο σπίτι τους. Να περιορισθούν στο ιδιωτικό τους.

Οι θεσμοί απαιτούν προσωπικό άλλων αξιών και ικανοτήτων.



Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Απρίλιος 21