Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΣ

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ 

ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΣ


Επισημάνσεις


- Άλλο σεναριογράφος (- φοι) ελαφρών τηλεοπτικών σειρών, μια παραλλαγή του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς, με επιλεκτικά πασαλείμματα και άλλο επιστήμων, πολύ περισσότερο επαρκής καθηγητής όχι ψευτό, όχι κομπογιαννίτης.

Άλλο μια σοβαρή επαρκής διεπιστημονική ομάδα και άλλο ομάδα κομπογιαννιτών.


- Το 2022 είναι δύσκολη χρονιά για τον “εγχώριο” κεμαλοφασισμό και την οθωμανολαγνεία.

Έτσι εξηγείται η επίθεση εναντίον των Ελλήνων από τις επωάσεις του Κεμαλικού αυγού του φιδιού με την είσοδο στη νέα χρονιά. Στόχος η διανοητική, ψυχολογική τρομοκράτηση τους.

Ορισμένες φορές είναι η λαγνεία, η Κεμαλολαγνεία, η Τουρκολαγνεία όπως την ονόμασε ένας Παγκοσμίου κύρους αληθινός καθηγητής στον οποίο αφιέρωσα το τελευταίο μου βιβλίο, που τις προκαλεί.

Άλλες είναι η άγνοια, η αμάθεια. Η ιστορία όμως και η επιστήμη διδάσκει ότι η αμάθεια είναι η πηγή του φασισμού εξ ου και η κωμικότητα του, η κωμικότητα τους.

Η άλλη κατηγορία είναι οι Γαζί πολιτικοί προστάτες του κεμαλοφασισμού. Όπως λέμε προστάτες του Ναζισμού. Προστάτες μιας ιδεολογίας του θανάτου.


- Ένα παράδειγμα διανοητικής, επιστημονικής και θεσμικής ακεραιότητας και επάρκειας η φράση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ποντιακή Τραγωδία. “Μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία”. Είμαστε δηλαδή στο επίπεδο της σοβαρότητας. Όχι του Τούρκο μπαρόκ που βρέθηκε σε αμηχανία με την ομιλία της Προέδρου. Έδειξε τα νύχια του όπως οι λύκοι μάλλον οι αλεπούδες.

Μάθημα πρώτον λοιπόν για τους Αμαθείς κοινώς τους Αγράμματους.

Μπορεί να αποτελέσει αφετηρία δημιουργίας Διεθνούς Πανεπιστημιακής Σχολής για τα “Ανθρώπινα Δικαιώματα και Γενοκτονία” στην Χίο.

Πέρασαν τριάντα ακριβώς χρόνια όταν διατυπώθηκε η πρόταση αυτή σε ομιλία μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Προπύλαια (Στο Νέο Ανατολικό Ζήτημα …).

Η Πρόεδρος και η Υπουργός Παιδείας μπορούν να το θεμελιώσουν. Μια σοβαρή ενέργεια με μεγάλους συμβολισμούς και Οικουμενικούς Απελευθερωτικούς Ορίζοντες. Όχι η φλυαρία που υποστήκαμε για την Δεύτερη Εκατονταετία.


Μάθημα Δεύτερο. Μια ιστορική για τις Ελληνίδες γυναίκες θεματική. “Η Γυναίκα στην Ποντιακή γενοκτονία”. “ Η Γυναικοκτονία στον Πόντο”. Ομιλίες μου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη τριάντα χρόνια πριν. “Στο Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα – Αγώνας και Νίκες σε Δύο Μέτωπα – Έβδομη έκδοση, Εκδόσεις Στράβων”.

Αρκετά λοιπόν με τους ηλίθιους ή προσχεδιασμένους προστάτες ιδεολογιών του θανάτου.

Με του φιλογενοκτονικούς χωροφύλακες της μνήμης μας. Με τους Δολοφόνους της Μνήμης των Ελλήνων.

Εκατό χρόνια κράτησαν.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑ (Στο Μικρά Ασία…)


- Βοηθήματα για την κατανόηση της σχέσης του Ελληνικού Έθνους με το Κράτος. Την Ελληνική Εθνική παρουσία χιλιετηρίδων παρ’ όλο το Διαρκές Ολοκαύτωμα.


  • Ελληνική Πολιτική Παιδεία Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη

  • Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα Το Τουρκικό Πρόβλημα Η Ανθρωπιστικής Ελλάδα

  • Το Μικρά Ασία Ενώνει Το Τουρκία Εκβαρβαρίζει

  • Μακεδονικότητα Ελληνικότητα Οικουμενικότητα – Μακεδονία Δικαίωμα στη Μνήμη

  • Καλαβρία η Βαθειά Ελλάδα – Calabria Ellade Profonda




Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Ιανουάριος 22