Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ




Η ύπαρξη, η εμφανή συντήρηση του μορφώματος του ΚΚΚΑΣΟΡ όπως ονόμασα αυτήν την τερατογόνα μετεξέλιξη, αποτρέπει μία ηγεμονική, νομιμοποιημένη διήγηση, μια νέα πολιτική σχηματοποίηση και ηγεμονική πολιτική παρουσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αυτό μπορεί να είναι έργο των υγιών κυττάρων της που έμειναν αλώβητα, άφθαρτα, φωτεινά μέσα στα ιστορικά ερείπια, στις στάχτες της.

Ως γνωστόν έχω μια δημιουργική συνομιλία με τους Ελληνικούς Τόπους, τις Ελληνικές Πατρίδες και τους ανθρώπους τους.

Έχω νομίζω ξεπεράσει σε αυτό και τους μεγάλους δασκάλους της δεκαετίας του 30’.

Εκεί συναντώ αυτά τα υγιή κύτταρα σε πολλές μορφές. Ως μνήμη, ως νοητική καλλιέργεια, ως υπερήφανη παρουσία, ως επιθυμία για την πολιτική νέων ανθρώπων.

Το ΚΚΚΑΣΟΡ, το μόρφωμα με τα πολλά ονόματα που ντρέπονται να τα προφέρουν, λειτουργούσε και λειτουργεί αλλοτριωτικά, αποπροσανατολιστικά, ελεγκτικά αυτής της ιστορικής κληρονομιάς, της ιστορικής και σύγχρονης δυναμικής της. Δέστε την σελίδα 201 του βιβλίου μου.

Έχει αλλοτριώσει διαχρονικά πολλά υγιή κύτταρα, υγιείς ανθρώπους.

Για αυτό το συντηρούμενο από πολλούς μάγους με τα πολλά ξόρκια τους μόρφωμα πρέπει να ακυρωθεί. Αυτό το μαγαζί παλιών και νέων στρατολογήσεων μισθωτών, πρέπει να κλείσει.

Πρόκειται για μια από τις προϋποθέσεις και τις διαδρομές – υπάρχουν πολλές άλλες και αναφέρομαι σε αυτές – αναζωογόνησης και αναγέννησης της πολιτικής.

Είναι χρέος μας η καταδίκη και υπέρβαση των συστημάτων του σύγχρονου Πολιτικού Αναλφαβητισμού που φτωχαίνει διαρκώς την ατομική και συλλογική δημόσια ζωή. Τα κρούσματα είναι πολλά.

Το ιστορικό αίτημα της πολιτικής επανέρχεται. Μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν. Και τυφλούς είχαμε πολλούς τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ναι έχετε δίκαιο” μου είπε ένας νέος άνθρωπος. “Αυτό δεν είναι Πολιτική” όταν άκουσε τον τίτλο του νέου μου βιβλίου.

Αυτό είναι το νέο που έρχεται. Πού επελαύνει.



Απόσπασμα από συνέντευξη σε Ρ/Σ


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Νοέμβριος 22