Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Η 19 ΜΑΪΟΎ ΤΟΥ 2023 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

 

Η ΠΛΕΟΝ ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΩΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ


Η 19 ΜΑΪΟΎ ΤΟΥ 2023 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ

ΤΩΝ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ


Πολλές φορές τιμούμε τους νεκρούς μας, σήμερα τα θύματα των αμφίβιων μαουτ χάουζεν της Αμισού, της Τρίπολης, της Κερασούντας όχι με τον Λόγο αλλά με την Σιωπή, την Σκέψη, τον Νου, την Προσευχή. Αυτό θα κάνουμε σήμερα εδώ επάνω στην γέφυρα του Ίστρου που συναντά την Ευξείνια θάλασσα. Ήμουν εκεί με συναθλητές μου την 19η Μαΐου του 2022.

Θα σας πω όμως δύο λόγια.

Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε Πολίτες, πολύ περισσότερο γυναίκες, μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, μαθήτριες των λυκείων, μαθητές των λυκείων. Είναι η πράξη που χαρακτηρίζει τον Πολίτη, όχι τα like.

Η σημερινή είναι η πλέον ευγενής, αγωνιστική στιγμή τιμής και δικαίωσης των θυμάτων του μεγάλου εγκλήματος με αφορμή την εκατονταετία. Αυτοχρηματοδοτούμενη μάλιστα πολιτική πράξη. Χρηματοδοτούμενη από εσάς του ίδιους. Όχι από κυβερνήσεις, από το κράτος, από τα κόμματα μη κόμματα, από τους ολιγάρχες και τις αντίστοιχες κλαδικές τους που όλες μαζί υπονομεύουν και χειραγωγούν την ιερή Ποντιακή υπόθεση.

Στις χρηματοδοτούμενες από αυτούς εκδηλώσεις ρουτίνας και φλυαρίας έλειπε σεβασμός. Εδώ δίνουμε ένα ευγενές όχι γραφειοκρατικό παράδειγμα του πώς τιμούμε τους νεκρούς μας.

Το δικό μας όπλο είναι τα Στεφάνια και οι ευγενείς Λύρες. Δεν είναι τα Καλάσνικοφ ούτε οι πύραυλοι.

Τις Λύρες και τα Στεφάνια δεν μπορούν να τα νικήσουν. Δεν τα νίκησαν επί αιώνες.

Αν με ρωτούσατε τι προτιμάς σήμερα; Πολλές αναγνωρίσεις του συνεχούς μέχρι σήμερα εγκλήματος της γενοκτονίας ενός λαού και ενός μεγάλου πολιτισμού από κρατικούς θεσμούς ή χιλιάδες στεφάνια τιμής προς τους νεκρούς μας στον Ίστρο, τον Ρήνο, τις λίμνες της Γενεύης και της Ζυρίχης, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία, στις πόλεις της Ανατολικής Ευξείνιας Ακτής, στην θάλασσα της Τρίπολης, της Κερασούντας, της Τραπεζούντας, στο Τσεβισλίκ της Ματσούκας, στην Σάντα, στην Αμάσεια. Θα σας απαντούσα. Τα Στεφάνια. Κυρίως τα στεφάνια με τα Αμάραντα στον ιστορικό Πόντο. Στην Πατρίδα.

Αυτό το κίνημα των στεφανιών οικοδομούμε σήμερα κοντά στις πηγές του Ίστρου.

Η προσεχής 19η Μαΐου του 2023 θα είναι η ημέρα των Στεφανιών. Όχι μόνον των Ποντίων. Αλλά όλων των Ελλήνων. “Ποντιακή Φιλόμουσο των Ελλήνων” ονόμασα την αρχή αυτού του κινήματος την 19η Μαΐου του 2019.




Μιχάλης Χαραλαμπίδης

(Στην Γέφυρα του Ίστρου Δούναβη πλησίον της Πόλης Ούλμ)

(Πλησίον του DAS FORT OBERER KUHBERG)

(Στρατόπεδο εξόντωσης την περίοδο του ναζισμού)