Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Έχουν συμπληρωθεί πλέον δύο δεκαετίες από την γνωστή πρόταση μου για την ενοποίηση του Πολυτεχνείου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο βιβλίο μου “Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία – Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου”. Αναδημοσιεύτηκε στις εφημερίδες “Ο Κόσμος του Επενδυτή” και “Παρόν”. Την επανέφερα στο βιβλίο “Αναστήλωση” αργότερα.

Η Κυβέρνηση μετά την αρχική υιοθέτηση της στην αρχή της θητείας της, ακολουθεί στο τέλος της, τον δρόμο ενός γνωστού προεκλογικού, πολιτικάντικου μικροελλαδισμού. Ο μικροελλαδισμός όμως και ο συγγενής του πολιτικαντισμός αποτέλεσε καρκίνωμα στο σώμα ενός μεγάλου πολιτισμού και ενός αρχαίου, ιστορικού Έθνους.

Ο δρόμος και ο τρόπος που ακολουθεί, προσβάλει τους Έλληνες, την Αθήνα, υπονομεύει την σύγχρονη δυναμική και παρουσία του Ελληνισμού.

Ποια είναι η λύση μπροστά σε αυτήν την κακόγουστη εξέλιξη.

Η οργάνωση μετά τις εκλογές Δημοψηφίσματος για την ενοποίηση ή απόφαση του Κοινοβουλίου για αυτήν.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν ενάντια.

Επομένως τα κόμματα – είναι γνωστή η αναλυτική άποψη μου για αυτά – θα πρέπει να εκφρασθούν για την ενοποίηση την προεκλογική περίοδο.

Εκτός αν η κυβέρνηση εκ των προτέρων αντιληφθεί την επιπολαιότητα της και ακυρώσει τον ακολουθούμενο δρόμο. Μπορεί να βρει την ωριμότητα και την εξυπνάδα να το κάνει.

Οι χρόνοι αυτού του έργου είναι ιστορικοί. Δεν είναι του εκλογικού κύκλου, πολιτικάντικοι. Ούτε γραφειοκρατικοί, μιας μίζερης υπουργικής γραφειοκρατίας.

Είναι μακράς πνοής. Είναι Μάκρο όχι Μίκρο.

ΑΙΔΩΣ

Αυτά προς το παρόν



Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Φεβρουάριος 23