Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ

 

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

(από συνέντευξη σε Ρ/Σ )


                ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ


Στο Η Δολοφονία της Πολιτικής ˮ κάνω μεταξύ των άλλων ακτινογραφία των πολιτικών κομμάτων. Επικεντρώνω βέβαια στην εκφυλιστική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ –ΚΚΚΑΣΟΡ. Είναι όμως αυτό πρότυπο για την ερμηνεία και των άλλων.

Ας τα κρίνουμε με βάση την συγκυρία της περιόδου επικεντρώνοντας στη στάση τους στο ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Το ΚΚΕ έχει διατηρήσει χαρακτηριστικά πολιτικού κόμματος. Είναι γνωστές οι αντιπαραθέσεις μου μαζί τους. Από τότε που ήμουν πρωτοετής – matricola στην Πίζα.

Όμως στις μαύρες εκλογές του 2000 άκουσα, σε εκπομπή μάλιστα του MEGA, τον πλαστηρικής προέλευσης βουλευτή Λάρισας Αντώνη Σκυλάκο να λέει “εμείς θέλουμε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης να είναι στη Βουλή ˮ. Το ΚΚΕ είναι εθνικό κόμμα σκέφτηκα ακούγοντας τον.

Έτσι εξηγείται και η καθαρή ομιλία εβδομάδες πριν του σημερινού του γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα με τις προειδοποιήσεις του για το Αιγαίο.

Όπως η Νέα Δημοκρατία. Παρ΄όλες τις αδυναμίες ως πολιτικό κόμμα, γράφω γι΄αυτά, έχει χαρακτήρα Παράταξης. Έτσι εξηγούνται οι πριν λίγες μέρες αξιοπρεπείς ομιλίες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για την Ελληνική Κυριαρχία στο Αιγαίο. Έγραφα μέρες πριν στην ιστοσελίδα μου http://polis-agora.blogspot.com για την σχέση Ελευθερίου Βενιζέλου, Παύλου Κουντουριώτη με το Αιγαίο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζει και λόγω του διδακτορικού του για τον Βενιζέλο, ότι απελευθέρωσε και δεν παρέδωσε το Αιγαίο.

Δυστυχώς αυτό που έχει γίνει κουρελού, με πολλά κουρέλια είναι το ΚΚΚΑΣΟΡ. Το 2000 προειδοποίησα ορισμένους αξιωματούχους του μεγάλης ηλικίας, αυτοαποκαλούμενους μάλιστα Ανδρεϊκούς, ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη θα γίνουν κουρέλια.

Έτσι εξηγείται ότι από αυτά τα κουρέλια δεν ακούστηκε μία λέξη για την προσχεδιασμένη απειλή στο Αιγαίο. Όταν μάλιστα είναι εμφανές ό,τι οι διαχειριστές, οι αρχιερείς για να δανειστώ μια λέξη αυτής της επιχείρησης ανήκουν σ΄αυτήν την συνομοταξία. Εξάλλου έχουν παρελθόν σ΄αυτά.

Οι Μεσίτες στην δομή του περιφερειακού κράτους όπως το αναλύω στους τόμους “ Ελληνική Πολιτική Παιδεία ˮ και στο “ Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα ˮ.

Τώρα με ρωτάτε για ένα – δύο οι οποίοι συνομιλούσαν, αντέγραφαν , παπαγάλιζαν τις ιδέες μου και τώρα στρατολογήθηκαν, συνομιλούν με τις ιδέες του ΚΚΚΑΣΟΡ.

Κοιτάξτε, πάντοτε όπως η ζωή έτσι και η ιστορία έχει τους καραγκιόζηδες της.


Μάιος 2023